Facebook sonunda pes etti!

Facebook'un çok tartışılan bu özelliği, artık Avrupa'lı kullanıcılar için yok!

Facebook pes etti!

Facebook, veri gizliliği ve mahremiyet konusunda geçirdiği teftişten sonra Avrupa Birliği'nde resimden yüz tanıma teknolojisini kapattı. Resimleri tarayıp kimlikleri hakkında etiketleme önerisinde bulunan hizmet, İrlanda Veri Koruma Komisyonu'nun açıkladığına göre kullanıcıların mahremiyetini tehdit ediyordu.

İlk soruşturmayı ve arkasından gelen denetlemeyi yöneten Billy Hawkes, Facebook'un bu sorunu çözmek için yüz tanıma teknolojisini AB sınırları içinde tamamen devredışı bırakma kararı aldığını açıkladı: "Özellikle yüz tanıma/etiket önerme teknolojisi konusunda yaptığımız önerilerin de ötesine geçerek sergiledikleri yaklaşım ve sonrasındaki gelişmeler, bu konuda örnek bir uygulama yapılabileceği konusunda beni cesaretlendiriyor."

Facebook diğer alanlarda da önerileri uygulamak konusunda başarılı olamazsa 80.000 pound ceza ödemek zorunda kalacak, ancak şirket AB kurallarına uymak ve kendi yüksek standartlarını korumak konusunda kararlı olduğunu ifade ediyor. Bir Facebook sözcüsü: "Avrupa'daki yetkili merci olan İrlanda Veri Koruma Komisyonu, halihazırdaki araçlarımıza dahil olan yüksek standartları daha da geliştirmemiz için bizimle sürekli işbirliği halinde" dedi.

Okuyucu Yorumları