Facebook sunucularını taşımaya hazırlanıyor

Çok hızlı büyüyen Facebook artık kabına sığmıyor, yeni bir yere taşınmayı planlıyor.

Facebook taşınacak!

Facebook hizmete girdiği zamanda bu yana ışık hızında büyüdüğü için, artık Stanford Üniversitesi'nin yakınlarında yer alan küçük ofisine sığamadığını açıkladı. Firma yetkililerinden nereye taşınacakları konusunda bir açıklama yapılmamış olsa da tüm çalışanlarını sığdıracak yeni bir yer aramakta olduğu dedikoduları hızla yayılıyor.

Şu anda güney sahillerinde Palo Alto bölgesinde bulunan Facebook bölgesini değiştirecek gibi durmuyor. Ancak taşınma ihtimallerinden biri HP'nin eski binası olarak görülüyor. İnternet'te hızla büyüyen firmalar genelde hayatlarına Palo Alto bölgesinde başlıyor, başarılı olurlarsa bir süre sonra daha gelişmiş bölgelere doğru yol alıyorlar.

Facebook'ta şu anda 500'den fazla çalışan var ve bu çalışanlar bölgenin yerel ekonomisine çok fazla katkıda bulunuyorlar. Bu katkının ortadan kalkacak olması yerel dükkan sahiplerini üzüyor.

Geçtiğimiz hafta yapılan bir açıklamada Facebook'un en sonunda MySpace'i tahtında indirdiği belirtilmişti. Mayıs ayında Facebook 123.9, MySpace ise 114.6 milyon kişi tarafından ziyaret edildi.

Okuyucu Yorumları