Facebook'ta adınızı başkalarına kaptırmayın

Facebook'un yeni bir uygulaması ile profilinizi kullanıcı adınızla ilişkilendirmek mümkün

Facebook'ta adınızı alın

İnternette adınızı arattığınızda kaç farklı kişiye ait sonuçlarla karşılaşıyorsunuz? İsim benzerlikleri yüzünden farklı kişilere ait sonuçlara denk gelmeniz mümkün. Nüfusu 200 milyonun üzerinde olan Facebook'ta da sizinle aynı ismi paylaşan birilerinin varlığına rastlamak hiç de zor değil. Özellikle de sık karşılaşılan bir adınız varsa.

Facebook'un yeni başlatmaya hazırlandığı bir uygulama ile artık profilinizin adresini başkaları ile paylaşmak daha kolay hale gelecek. Bu uygulama profil sayfanızın adresini facebook.com/adiniz.soyadiniz şeklinde, daha kolay hatırlanabilir hale getiriyor.

Profilini herkesle paylaşmak istemeyenler için bu önemli bir yenilik olmayabilir ama özellikle ünlüler, ve sosyal ağ sitelerinde işlerini veya isimlerini tanıtmayı hedefleyenler için önemli bir özellik.

Facebook, 13 Haziran Cumartesi günü saat 07:01 itibariyle bu özelliği kullanıma açacak ve profil adresinde görünecek adınızı seçmenize izin verecek. Tek sorun Facebook'un "önce gelen alır" mantığı ile işlem yapıyor olması. Bu nedenle adınızı adaşlarınıza kaptırmak istemiyorsanız saatlerinizi ayarlasanız iyi olur.

Facebook kullanıcı adınızı bu adresten alabilirsiniz. Ayrıca özelliğin tam olarak kullanıma açılma zamanını yine aynı adresten kontrol edebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları