Facebook'ta bir yenilik daha!

Facebook'ta yüzlerce arkadaşınız mı var? Şimdi yapmanız gereken, en güvendiğiniz 5 tanesini seçmek!

Facebook'ta bir yenilik daha!

Facebook uzun zamandır güvenlik önlemleri hakkında çalışmayı sürdürüyor. 2011 yılında "Trusted Friends" adı altında teste alınan güvenlik uygulaması ise, sonunda gerçek oldu...

Firma sadece birkaç gün önce, iki yıla yakın süredir test ettiği güvenlik uygulamasını son kullanıcıların beğenisine sundu. 2011 yılında üretilen modelden hiçbir farklı olmadığı gözlemlenen sistemin adı ise "Trusted Contacts." Facebook'un ürettiği bu yeni güvenlik sisteminin temelindeyse, tıpkı adından da anlaşılabileceği gibi, güven yatıyor. Hali hazırda sahip olduğumuz hesap bilgilerimizi beş farklı insanla paylaşabiliyor, olası bir hack'lenme ya da şifre unutma anındaysa bu beş kişiden birisi aracılığı ile yeniden hesabımıza girebiliyoruz. Seçtiğimiz kullanıcılaraysa direk olarak belirli bir güvenlik numarası yollanıyor. Bu numara sayesindeyse kendi hesabımıza tekrardan girip, yeni şifre oluşturabiliyoruz.

Tüm sistemin güven üzerine kurulu olduğunu hesaba katınca, Facebook'tan da konu hakkında bir açıklama gelmesi kaçınılmaz oldu. "Note page" kısmında yapılan açıklamada, Facebook güvenlik şifrenizi vereceğiniz insanların, gerçek hayatta evinizin anahtarını vereceğiniz derecede tanıdığınız ve güvendiğiniz insanlar olması gerektiğinin altını çizmiş durumda.

Okuyucu Yorumları