Facebook'ta gizli kalmak!

Facebook'ta oltaya ya da ağa takılmayın; bilgilerinizi koruyun! İşte pratik Facebook ipuçları...

Pratik Facebook ipuçları!

Facebook üzerinde bilgilerinizi korumanın en kolay yolu onları hiç paylaşmamaktır. Ama rahat durmayıp paylaşacağımız için nasıl hasarı azaltırız, Facebook'u nasıl yararlı bir araç olarak kullanırız işte kısaca buna bir bakalım...

1. Facebook'ta sır paylaşmayın

Birinin duvarına yazdığınız yazı okunur, paylaşılır ve beğenilir. Durum güncellemeniz, paylaştığınız bağlantılar ve dahası...

Sizi utandıracak bir şeyler yapmayın; bu şekilde ünlü olabileceğinizi düşünmüyorsanız çıplak fotoğraf paylaşmayın. İnternete yüklediğiniz her bilgi dallanıp budaklanarak hiç aklınıza gelmeyecek kişilerin önüne ulaşır.

Şimdi bu tavsiyeleri bir kenara bırakıp gizlilik ayarları ne hale geldi, nasıl yapılır ona bir bakalım...

Gizlilik ayarları nasıl yapılır?

Gizlilik ayarları nasıl yapılır?
Eskiden kabus gibiydi, şimdi nispeten kolay

2. Gizlilik ayarlarını yapın!

Facebook'ta ekranın sağ üstünden Hesap ve buradan da Gizlilik Ayarları seçeneğini seçtiğinizde, karşınıza mevcut ayarlarınızı gösteren bir sayfa gelecek.

Buradan farklı kategorilerdeki paylaşım ve bilgileriniz kimlere gösteriliyor anlayabilirsiniz. En ideal seçim, sadece arkadaşlarınız ya da arkadaşlarınızın arkadaşlarıyla paylaşım yapmak olacaktır.

Dışarıdan nasıl görünüyorsunuz acaba?

Dışarıdan nasıl görünüyorsunuz acaba?
Profil önizlemesi çok işinize yarayacak

3. Sizi kimler bulabilir?

Aynı ekranın üst kısmında yer alan Temel Dizin Bilgileri bağlantısına tıklamanız gerekiyor. Bu bir metin bağlantı olduğu için kolayca gözden kaçabilir.

Bu sayfada Facebook'ta insanların sizi arkadaş olarak eklemeden önce nasıl gördüğünü anlamanızı sağlayan Profil önizlemesi seçeneği yer alıyor. Siz kimlerin arayabileceğini, arkadaşlık isteği gönderebileceğini, arkadaş listenizi görebileceğini, eğitim ve iş bilgilerinize ulaşabileceğini buradan belirleyebiliyorsunuz. Sonrasında ise bahsettiğimiz profil önizlemesi kısmından kontrol ederek emin olabiliyorsunuz.

Bu genel ayarlar dışında, tek bir paylaşımı da hemen yanındaki ayarlardan, genel ayarlarınız dışında herkesle paylaşmanız ya da sadece arkadaşlarınız ile kısıtlamanız mümkün.

Okuyucu Yorumları