Facebook'ta gizlilik ve güvenlik rehberi

Bazı şeyler gizli kalmalı... Her şeyiniz ortadayken, herkesin gözü önünde gizli kalma rehberi!

Facebook'ta gizlilik rehberi

Facebook üzerinde fotoğraflarınızı istediğiniz insanların görmesi, istemediklerinizin görmemesi için ne yapmanız gerekir? Aynı şekilde duvarınıza yazılan yazılar ve hesabınızın çeşitli bölgelerini, Facebook'a eklediğiniz ama her şeyinizi görmesini istemediğiniz insanlardan nasıl saklarsınız? İşte makalemizde bu çok sorulan soruları cevaplıyor ve diğer güvenlik risklerine karşı da korunmanızı sağlayacak yöntemleri açıklıyoruz.

Facebook istatistiklerine göre 300 milyon aktif kullanıcının ortalama arkadaş sayısı 120. Kullanıcıların arkadaş sayısı ise birbirini tanıyan kullanıcılar ile birkaç adımda kolayca katlanıyor. Her ay yüklenen fotoğraf sayısı ise 1 milyarın üzerinde.

Kullanıcılar kendilerine gelen uygulama ve oyun davetlerinden şikayetçi olsa da, yüzde 70'i bunları kullanıyor. Oyunlar, testler ve benzeri uygulamalar, Facebook üzerinde vakit harcamak için birebir. Bununla birlikte kullanıcıların çoğu bu uygulamaların taşıdığı risklerden haberdar değil. Bu uygulamaları hesabına ekleyen kullanıcı, kişisel bilgilerini Facebook'a değil, uygulamanın yapımcısına emanet etmiş oluyor.Kötü niyetli kullanımlara karşı ne yapılabilir? Facebook kullanırken insan kendisini tehlikelerden nasıl koruyabilir?

Facebook'ta gizlilik ve güvenlik için buyurun galerimize...

Okuyucu Yorumları