Facebook'ta "hayalet" görmek!

Facebook'un sonu gelmez sorunlarından biri daha: Dev sitede "hayalet" görseniz ne yaparsınız?

Facebook'ta "hayalet" görmek!

Courtney Purvin isimli kadın, geçen ay Facebook üzerinde sörf yapıyorken bir anda dört yıl önce vefat etmiş olan aile dostlarından birisinin profiline rastladı ve şok oldu.

Purvin; "Bir anda ne olduğunu anlayamadım. Çok şaşırdım ve ürperdim. Onun resmini bir anda karşımda görmek, sanki ölümden geri gelmiş gibiydi" dedi. Yaşadığı anlık dehşeti bu şekilde anlatan Purvin, Facebook'un bir başka sorunsalını gözler önüne sermiş oldu.

Milyonlarca üyesi olan site, aslında ölüm olaylarından pek de sorun yaşamıyordu. Nitekim yapılan son araştırmalarda, yaşı 65 ve üzeri olan insanların da bu siteye hızla adapte olduklarını ortaya çıkardı. Mr. Katz konu hakkında "Birçok kullanıcımızın yaşı çok genç ve ölüm, bizim için çok uç bir konuydu" dedi.

Facebook sorunu nasıl çözecek?

Facebook sorunu nasıl çözecek?

Durumun ciddiyetiyse Ms. Townsend'in şu cümlelerinde saklı; "Vefat etmiş insanların yüzlerini görmek, bazen hoş olabiliyor. Fakat ne zaman ki Facebook bu insanlarla yeniden iletişime geçmeniz için size baskı yapıyor, işte o zaman insan ürperiyor."

Facebook çalışanları da bir şekilde vefat etmiş kullanıcıların hesaplarını kapatma ya da ortadan kaldırma konusunda çalışmalarını sürdürüyorlar. Nitekim asıl sorun; hangi kullanıcının cidden vefat edip etmediğini öğrenebilmek.

Şu anki fikirleriyse vefat etmiş kullanıcının yakınlarının oluşturacakları bir form üzerinden işlem yapmak. Yeni fikirlerse yolda...

Okuyucu Yorumları