Facebook'ta milyonları etkileyen açık!

Eğer Facebook şifrenizi değiştirmezseniz, 1 yaşındaki bu açık sizi de vurabilir...

Facebook'ya şifre uyarısı!

Ünlü güvenlik firması Symantec'in açıklamalarına göre; Facebook bir yıldır var olan bir bug yüzünden milyonlarca kullanıcının fotoğraflarını, profilllerini ve diğer bilgilerini sızdırdı. Yüzlerce uygulamayı etkileyen bu bug, kullanıcıların gizlilik ayarlarını yeniden düzenleyerek erişim belirteçlerini (programlamada anlam taşıyan en küçük birim), reklam şirketlerine ve diğerlerine açık hale getiriyor.

Bu belirteçler Facebook uygulamalarında kullanıcıların adına küçük işler yapmakla yükümlü, örneğin başkalarının duvarlarına ya da sizin duvarınıza mesaj bırakan oyunlar gibi. Facebook ana bug'ı düzelttiklerini iddia etse de bu belirteçler halen birçok alanda erişime açık olabilir. Symantec'ten Nishant Doshi blog'unda şunları söylüyor; "Facebook uygulamalarının 2007 yılındaki çıkışından bu yana kaç belirtecin sızdırıldığını bilmenin bir yolu yok. Üçüncü parti sunucularda ve hala aktif olarak kullanılan reklamcılarda bu belirteçlerin halen saklandığından korkuyoruz."

Bu güvenlik zaafından siz de payınızı düşeni alıp almadığınızı bilmiyorsanız, yukarıda bahsettiğimiz açıktan şifrenizi değiştirerek kurtulabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları