Facebook'ta patron eleştirmek serbest mi?

Patronunuza kızdıysanız ilk adresiniz Facebook olsun ve dilediğinizi söyleyin. Ama hemen değil...

Patrona sövmek serbest!

Yakın bir zamanda Facebook'ta patronunuzu eleştirmeniz serbest bir hale gelebilir. Bir ilkyardım servisi çalışanının, Facebook'ta yaptığı yorumlar yüzünden işten çıkartılmasından sonra Uluslararası İşçi-İşveren Kurulu harekete geçti ve şikayette bulundu.

Dawnmarie Souza adındaki görevli, işiyle ilgili meydana gelen bir anlaşmazlıktan sonra Facebook'a girmiş ve kaba bir dille 'patronuyla alay eden' sözler paylaşmıştı. Bazı iş arkadaşlarının da ona destek vermesinin ardından Souza, önce askıya alındı ve ardından işten atıldı.

Uluslararası İşçi-İşveren Kurulu'ndan Lafe Solomon, davanın sonucundan umutlu olduğunu belirtti ve bir çalışanın çalışma şartları hakkında ve dolayısıyla patronu hakkında konuşmaya hakkının olduğunu söyledi. Davanın 25 Ocak'ta bir sonuca ulaşması bekleniyor.

Yakalanmadan şikayet etmenin de yolu var

Yakalanmadan şikayet etmenin de yolu var

All Facebook'un blog yazarı Jackie Cohen'e göre bu ifade özgürlüğü ve işçi hakları konusunda önemli bir gelişme. Uluslararası İşçi-İşveren Kurulu bu davayı kazanırsa, işverenlerin işçilerine karşı olan haksız tutumu değişebilir.

Facebook'ta patronundan şikayet etmek isteyenler 'Listeler' özelliğini de kullanılabilir. Paylaştıklarınızı bilmesini istemediğiniz kişileri örneğin 'İş' adında bir liste altında toplayıp, yazıklarınızı paylaşırken kilit simgesine tıklayarak bu listenin paylaştığınız metni görmemesini sağlayabilirsiniz. Ama görünüşe göre, biraz daha bekleyip dava sonuçlanınca, çok daha rahat hareket etme şansınız da var...

Okuyucu Yorumları