Facebook'ta "sahte alarmı!"

Facebook'un en can sıkıcı sorununun tuzağına düşmek istemiyorsanız işte yapmanız gerekenler...

Facebook'ta "sahte" tuzağı!

Facebook gittikçe popüler hale geliyor ve kullanıcı sayısı zaten yüzmilyonları aşıyor.

Bu kalabalık içerisinde sizi reklama ve spam'e boğmak için oluşturulan sahte hesaplar var. Bu hesaplardan ve gereksiz insanlardan daha doğrusu bot'lardan korunmak için alabileceğiniz son derece basit önlemler var.

Aslında çok basit, sağduyulu darvanıp ne yaptığınıza dikkat etmeniz gerekiyor. Bir arkadaşlık isteği aldığınızda güzel bir kadın ya da yakışıklı bir erkek diye hemen eklemeyin. Arkadaş listesine bir bakın, kaç ortak arkadaşınız var? Dahası çok seksi bir kadının arkadaş listesinde 1000 kişi varsa ve hepsi erkekse bunun bir sahte hesap olduğundan emin olabilirsiniz.

Önerilere ve uygulamalara dikkat!

Önerilere ve uygulamalara dikkat!

Facebook'un size önerdiği potansiyel arkadaşların bir kısmı gerçekten de tanıdığınız, ya da tanıdığınıza pişman olmayacağınız kişiler. Ancak Facebook önerilerinin büyük bir kısmı tamamen alakasız kişilerden oluşuyor, körlemesine eklemeyin.

Tanıdığınız kişiler adına oluşturulmuş olabilecek olan sahte hesaplara karşı önlem çok basit. Bir mesaj atıp ona bir soru sorun ve gerçek olup olmadığını anlayın.

Kişilerden öte en büyük spam kaynaklarından olan uygulamalara da dikkat edin. Facebook oyunları her yaptığınız hareketi paylaşıp paylaşmak istemediğinizi soracaktır, boşu boşuna duvarınızı kirletmeyin ve arkadaşlarınızı spam'e boğmayın.

Daha kesin bir önlem ise kimliğinizi doğrulatabildiğiniz mysafeFriend Facebook uygulaması oluyor. İlk 3 aşama ücretsiz olsa da kimliğini kanıtlamak isteyen profesyonelleri hedef alan bu uygulama, daha güçlü doğrulamalar için ücret talep ediyor.

Okuyucu Yorumları