Facebook'ta seksi video kandırmacası

Facebook'ta dolaşan bu seksi video mesajı, bakın başınıza ne işler açabilir...

Facebook'ta seksi tuzak!

"World's sexiest video" (dünyanın en seksi videosu) başlığı taşıyan bir mesajın vaat ettiği görüntülere karşı merakına engel olamayan Facebook kullanıcıları engelleyemedikleri bu meraklarının sonucunda kendilerini bir virüs tuzağının içerisinde buluyorlar. Sahte video ile ilgili mesajın kullanıcıları kandırmasındaki en büyük etkenlerden biri de, mesajın gerçekten arkadaşlarınızdan birinden geliyor gibi görünecek şekilde düzenlenmiş olması.

Ufak resminde bir egzersiz bisikleti üzerindeki mini etekli bir kıza ait bir görüntüye sahip olan video tabi ki Facebook üzerinden izlenemiyor. Kullanıcıların mesajdaki bağlantıya tıklayarak, videonun bulunduğu iddia edilen siteye gitmeleri gerekiyor. Videoyu seyretmek üzereyken ise site, kullanıcının bilgisayarında videoyu oynatmak için gerekli codec dosyasının bulunmadığı uyarısı ile bir dosya yüklemesi gerektiği söylüyor.

Güvenlik firması Sophos'un bildirdiğine göre bu dosya ise kullanıcının bilgisayarına yüklenmeye hazır zararlı bir yazılımdan başka bir şey değil. Sophos, Facebook kullanıcılarını (ne kadar merak ederlerse etsinler) bu sahte mesaja inanmamaları konusunda uyarıyor.

Okuyucu Yorumları