Facebook'ta uygulama izinlerini temizleyin!

Odanızı, PC'nizi ve cebinizi topladınız, düzenlediniz. Peki ya Facebook hesabınızı?

Facebook'ta temizlik zamanı!

Teknolojik cihazlarınızda bahar temizliğini tamamlamış olabilirsiniz, peki Facebook hesabındaki uygulamaları ve kullandıkları izinleri de gözden geçirdiniz mi? Birkaç yıl önce yüklediğiniz ve unuttuğunuz uygulamalar, hala profilinizi görme iznine ve fazlasına sahip olabilir.

Facebook'da uygulama izinlerini kontrol etmek için aşağıdaki adımları takip edin:

1. Facebook'da isminizin bulunduğu çubukta en sağda bulunan oka tıklayın ve "Gizlilik Ayarları"nı seçin.

2. "Uygulamalar ve Web siteleri"ne kaydırın ve "Ayarları Düzenle"ye tıklayın.

3. "Kullandığınız uygulamalar" altında "Ayarları Düzenle"ye tıklayın ve uygulama ayarlarınıza ulaşın.

4. Artık kullanmadığınız her uygulamanın yanındaki X düğmesine tıklayın veya "Düzenle"ye tıklayarak uygulamanın hangi izinleri kullandığını, neler yapabildiğini ve hangi bilgilerinize ulaşabildiğini yakından inceleyin.

Diğer temizlik adımları

Diğer temizlik adımları

Hesabınızdaki uygulamaları düzenlemeyi bitirdikten sonra bir sayfa geri dönün (Gizlilik sayfasına dönün) ve "İnsanlar kullandıkları uygulamalarla senin bilgilerini nasıl paylaşır" bölümünde arkadaşlarınızın kullandığı uygulamaların hakkınızda sizin istediğinizden fazla bilgiye ulaşmadığından emin olun.

Son olarak "sosyal okuma" uygulamalarını kaldırarak bağlı sitelerde okuduğunuz her yazının ve seyrettiğiniz her videonun zaman tünelinizde görüntülenmesine engel olabilirsiniz.

Facebook'da oyun oynamıyor ve uygulamaları kullanmıyor olsanız dahi seneler içinde izin verdiğiniz uygulamalar olmuş olabilir. Dolayısıyla Facebook'unuzda yüklü uygulamaların listesini kontrol etmeden geçmemenizi tavsiye ediyoruz.

Okuyucu Yorumları