Facebook'taki sözleşme krizine cevap!

Geçmişten gelen bir sözleşme Facebook'un el değiştirmesine mi neden olacak? Zuckerberg'in cevabı...

Facebook'ta sözleşme krizi!

Geçtiğimiz zamanlarda Facebook'un kurucusu Zuckerberg kötü bir sürprizle karşılaşmıştı; Paul Ceglia isimli bir New York vatandaşı 2003 yılında imzalanmış bir belgeyle ortaya çıkarak Facebook'un yüzde 84'ünün, Zuckerberg tarafından kendisine satıldığını iddia etmişti.

Facebook avukatlarından biri de Zuckerberg'in 2003 yılında bir anlaşma yapıp yapmadığından emin olmadığını söylemesiyle, herkesin gözü Zuckerberg'e döndü. ABC News'e konuşan Zuckerberg şunları söyledi; "Emin olmadığımızı söylediğimizde, bunun tamamen konunun dışına taşındığını ve amacından saptırıldığını düşünüyorum. Çünkü ben Facebook'a sahip olunabileceğini söyleyen herhangi bir belge imzalamadığımıza eminim."

Görüldüğü gibi 26 yaşındaki Zuckerberg ortada imzalanmış bir belge olduğunu yalanlamadı. Ancak Facebook avukatları bu belgeyle, sosyal arkadaşlık sitesinde herhangi bir hak iddia edilemeyeceği görüşünde. Ceglia'nın avukatları ise tam tersini düşünüyor, onlara göre zamanında 1000 dolar yatırılan şey zamanla Facebook haline geldi.

Okuyucu Yorumları