Facebook'tan Google+'a sert sözler!

Facebook cephesinden çok sert açıklamalar geldi: "Google, Google+'ı bizden çaldı!"

Google+ çalıntı mı?

Google+ kendisini gösterdiği günden bu yana, Facebook cephesinde işlerin nasıl devam ettiği hakkında düzenli olarak bir merak vardı. "Acaba Facebook, bu yeni sosyal ağ karşısında ne yapacak?" diye merak edenlereyse, çok net bir cevap geldi.

Geçtiğimiz günlerde California'da düzenlenen bir buluşmada konuşan Facebook'un oyunlardan sorumlu yöneticisi Sean Ryan; "Google hakkında endişelenmek için çok fazla vaktimizi harcamıyoruz, biz daha çok kendimiz için endişeleniyoruz." dediği röportajı, Gamasutra tarafından yayınlandı. Ayrıca; "Tasarımcılar paranın en çok olduğu yere gitmekte özgürler ve bunu her fırsatta yaparlar." diyerek, Google+ ile ilgili düşüncelerini farklı bir şekilde dile getirmiş oldu.

"Google+'ı bizden çaldılar!"

Pek tabi Google, Facebook karşısına çıkacağından işine dört elle sarılmış durumda. Google'ın ne yaptığının farkında olduğunu ve Google'ın resmen Facebook'un işleyişini kopyaladığına da değinen Ryan, Google+ ile ilgili herhangi bir endişelerinin olmadığına da değindi ve Google+'ı, dolaylı da olsa kendilerinden aşırılan bir site olmakla suçladı.

Yarış halindeki bu iki markanın arasındaki en büyük farksa, şu anki gelir politikaları. Zira Facebook para akışının yüzde 30'unu oyunlar ve diğer benzeri alanlardan sağlıyorken, an itibariyle Google+ bu segmentten sadece yüzde 5'lik bir gelire sahip. Google+'ın son zamanlarda bünyesine kattığı oyun platformuysa, pazar payının kızışarak artacağını işaret ediyor.

Okuyucu Yorumları