Facebook'tan paralı mesajlaşma

Paniğe kapılmayın; Facebook'a yine bedava gireceksiniz. Ama bunu yapmak için 1 dolar vermeniz şart!

Facebook paralı oluyor!

Facebook, sosyal medya kanalı olduğu kadar, özel mesajlaşma için de biçilmiş kaftan. Özellikle sosyal ağın son zamanlarda üzerine büyük emek harcadığı "Messenger"ı günümüzde milyonları birbirine bağlıyor.

Ancak Facebook, tüm bu mesajlaşmanın aslında yeterince aktif kullanılmadığını iddia ediyor. Firma tarafından başlatılan yeni bir deneme programı, an itibariyle arkadaş olmayan insanların birbirlerine gönderecekleri mesajlar için 1 dolar ödemelerini öngörüyor. Sebebiyse bir hayli ilginç...

Facebook'a göre şu anda kullanılan sistem içerisinde, arkadaşınız olmayan kişiler tarafından gönderilen bazı mesajlar "Diğer" kutusuna düşüyor ve yüksek ihtimalle gözden kaçıyor. Buradaki en büyük sorunsa aslında yine Facebook tarafından kaynaklı zira bir kişiye gönderilen mesajın Gelen Kutusu'na mı yoksa "Diğer" kısmına mı düşeceği tamamen arkadaş tarafından gönderilen ya da arkadaşın arkadaşı tarafından gönderilen mesajların, kendi içerisinde algoritmik bir şekilde hesaplanması sonucu belirleniyor. Pek tabi kullanılan algoritma aynı zamanda bir de kimlik açıklama ve tanımlama işlemi üzerinde hatırı sayılır derece vakit harcıyor.

Facebook ise mesaj atan kişinin özellikle bir konferans esnasında ya da bir iş için başvurusu için atacağı mesajlarda, olası bir ödemenin çok daha mantıklı olacağını dile getirmiş durumda. Peki, bu açık ara bir "spam" alarmı mı? İstemediğimiz insanlar para ödeyerek bize sonsuza kadar mesaj atabilecekler mi? Şimdilik Facebook'un bu durumu yeni bir pazar yaratmak için harika bir girişim olarak mı, yoksa sadece mesajlaşma servislerini daha iyi hale getirme girişimi olarak mı gördüğü tam bir muamma. Zira denemeye katılan kişi sayısı çok az. Ama durum resmileşirse, Facebook'un bir kez daha kullanıcıların öfkesini üzerine çekeceğini tahmin etmek güç değil.

Okuyucu Yorumları