Facebook'tan size özel sayfa!

2013 yılı biterken, Facebook'un size özel hazırladığı "Mutlu Yıllar" sayfasına mutlaka göz atın!

Facebook'tan size özel sayfa!

2013 yılını neredeyse tamamladık sayılır ve arkamızda anılarla dolu koca bir yıl bırakmış durumdayız. Yıl içerisinde başımızdan birçok güzel ya da kötü olay geçmiş olabilir ama insanoğlu olarak illa ki çoktan unuttuklarımız vardır.

Eğer siz de iyi bir Facebook takipçisi ve kullanıcıysanız, sitenin sizlere bir sürprizi var... Facebook "End of year reap" yani "2013 Yılının Nasıl Geçtiğini Gör" şekilde, yıl içerisinde yaptıklarımızı, en önemli paylaşımlarımızı kısaca özetleyen bir sayfa ile karşımızda. Bu sistem ile Facebook üzerinden paylaştığımız ya da başkalarının bizi etiketlediği özel anları görmek çok kolay.

Bu arada Facebook, dünyanın geride bıraktığımız yıl içerisinde neler konuştuğu da ortaya döktü... Birçoklarının aklına ilk gelen isim Miley Cyrus olacaktır nitekim Facebook'a göre pop star dünya çapında Facebook üzerinden konuşulan yedinci başlık. Amerika sıralamasındaysa ilk 10'a bile girebilmiş değil. Geçen hafta ölen ve dünyadaki ırkçılık sorunu ile büyük bir savaş veren Güney Afrika'nın ikon ismi Nelson Mandela, dünyada en çok konuşulan ilk 10 başlıktan birisi oldu. ABD'deki hükümet grevi, Boston Maratonu patlaması, George Zimmerman ve Royal Baby gibi isimler de Facebook'a göre Amerika'nın en çok konuşulan başlıkları arasında yer aldılar.

Öyle görünüyor ki Facebook bu işlem için çok fazla veri toplamış ama yılın en çok konuşulan, tartışılan başlığının ne derece doğru oranda hesaplandığı şüphe uyandırıcı. Örneğin, Amerika'da yılın en çok konuşulan filmi kategorisinde The Conjuring yer alıyor ama herkesin bildiği üzere The Hunger Games, yani Açlık Oyunları destanın son filmi, vizyona girdiği andan itibaren ülkede izlenme rekorları kırmıştı. Bir diğer tutarsız veri de müzik tarafında oldu. Facebook üzerinden Spotify aracılığı ile müzik dinleyenlerden toplanan verilere göre en çok dinlenen parça, Daft Punk'tan "Get Lucky" olarak belirlendi ama Spotify'nin kendi belirlediği yılın en çok dinlenen şarkısı Imagine Dragons'un "Radioactive" isimli parçası...

Türkiye'de en çok "check-in yapılan" mekan ise, Taksim meydanı oldu...

Facebook'un 2013 raporunun tamamına ulaşmak için buraya tıklamanız yeterli...

Okuyucu Yorumları