Facebook'tan tartışılan yenilik!

Facebook sessizce bir şeyleri değiştirmeye devam ediyor. Ama son değişiklik pek hoşunuza gitmeyecek!

Facebook'tan şok yenilik!

Facebook Geliştiricileri blog'unda yayınlanan açıklamaya göre, önümüzdeki hafta sonundan itibaren kullanıcıların iletişim bilgileri uygulama geliştiricilere açılmış olacak. Blog'da yer alan bilgilere göre sadece uygulamaya izin veren kullanıcının telefon numarası ve adresi alınacak, arkadaşlarının bilgilerine dokunulmayacak.

Durum böyle bile olsa bu koca sosyal ağda bulunan insanların çoğu hiçbir şeye aldırmadan, sonuçlarını düşünmeden kolayca 'İzin Ver' butonuna tıklayabiliyorlar. Yani ne olursa olsun bu yenilik, büyük bir güvenlik zaafını da beraberinde getiriyor.

Güvenlik firması olan Sophos'tan Graham Cluley'in demeci de Facebook'ta uygulama geliştirenlerin kullanıcı verilerine ulaşabilmesinin artık daha kolay olacağını kanıtlıyor.

Tüm veriniz Facebook'tan sızdırılabilir

Tüm veriniz Facebook'tan sızdırılabilir
İnternette bilgilerinizi verirken dikkatli olun.

Graham Cluley'in konu hakkındaki sözleri şöyle: "Facebook kullanıcılarının bilgilerine sadece 'İzin Ver' seçeneği tıklanırsa erişilebiliyor. Ama durum böyle olsa bile gün boyunca çok fazla saldırı alınması söz konusu. Yani bu verilere erişimi kusursuz olarak engellememizin mümkünü yok. Facebook zaten insanların duvarına spam iletiler yollayan, hatta bazen de kullanıcıların telefon numaralarını yalan vaatlerle alarak kötüye kullanan uygulamalarla sarılmış durumda. Eğer kullanıcıların ev adreslerine erişim de kolay hale gelirse, bu durum kullanıcılar için büyük tehdit oluşturabilir, yani kullanıcının neredeyse tüm verisi Facebook aracılığı ile sızdırılabilir."

Facebook da bu durumu önlemek için gizlilik ayarları kısmına ulaşımın çok kolay olduğunu ve istenilen her uygulamanın engellenebileceğini belirtti.

Facebook'u kullanarak işlem yapmak daha hızlı

Facebook'u kullanarak işlem yapmak daha hızlı
Verileriniz ortak bir yerde tutulacak, bu sayede sürekli veri girmekle uğraşmayacaksınız.

Açıklamanın geri kalan kısmı ise şöyle: "On yıldan uzun bir süredir insanlar internetten kargolanması gereken bir şey almak ya da müşteri servisi için adreslerini ve telefon numaralarını web sitelerine bırakıyorlar. Biz de bu problemi çözmek amacıyla daha kolay bir yol ürettik. Meselâ sık kullanılan bir e-servis uygulaması veya ünlü bir alışveriş sitesinde adresinizi ve telefon numaranızı tekrar tekrar girmeniz gerekmeyecek, onlar zaten kayıtlı olan bir yerden, sitemizden okunacak. Bu sayede işlemlerinizi çok daha hızlı yapabileceksiniz."

Facebook ayrıca çoğu insanın adının ve adresinin bedava olarak telefon defterlerinde tutulduğunu ama bu adres veya telefonun kişinin arkadaşları için doğrudan bir bağlantı oluşturmadığını belirtiyor.

Okuyucu Yorumları