Facebook'tan yeni bir rekor daha!

Facebook'tan gelen akıl almaz rakamlar, sosyal ağ devinin geldiği noktayı gözler önüne seriyor!

Facebook'tan yeni rekor!

Sosyal medya, tarihin en hızlı gelişen medya aracı olmayı başardı şüphesiz... Ama bu gelişim, durmaya da pek niyetli görünmüyor. Her geçen gün daha fazla sayıda insan Facebook ve Twitter gibi mecralara dahil oluyor. Facebook cephesindeki akıl almaz büyüme, bunun en güzel kanıtı.

Facebook tarafından yayınlanan yeni raporlara göre, 2014'ün ilk çeyreğindeki aylık aktif Facebook kullanıcı miktarı, 1.01 milyar kişi olarak kayıtlara geçti. 1 Ocak ile 31 Mart arasındaki dönemini kapsayan ilk çeyrek sonuçları, geçen yıla göre yüzde 34 gibi müthiş bir aktif kullanıcı artış oranı anlamına geliyor. Bu rakamın haricinde, eski usul diye tabir edebileceğimiz ve sisteme sadece grip çıkan insan miktarını da hesaba kattığımız zaman, 1.28 milyar kişilik Facebook kullanıcı sayısına ulaşıyoruz. Buradaki artış da geçtiğimiz seneye yüzde 15 oranında fark atmış durumda.

Pek tabi bu rakamlara şaşırmak yersiz. Zira Facebook hem adına, hem de mobil sektöre yaptığı yatırımın bir anlamda karşılığını alıyor. Önümüzdeki hafta gerçekleşecek olan F8 üretici ve geliştirici konferansında yeni "mobil reklam ağı" hakkında bilgilendirme yapması beklenen Facebook'un, aynı zamanda gelecek planlarını da öğreneceğiz.

Okuyucu Yorumları