Facebook'tan yeni tasarım: Neler değişecek?

Facebook bir kez daha tasarımını değiştirmeye hazırlanıyor: Yeni tasarımda neler değişecek?

Facebook yine değişiyor!

Dünyanın bir numaralı sosyal ağ platformu olan Facebook, hizmete sunulmasından bu yana milyonlarca kullanıcıya ulaşarak adeta bir fenomen halini aldı. Popülerliğini her geçen gün biraz daha artıran Facebook, kullanıcılarına farklı bir tasarım sunmak için kolları sıvadı ve geçtiğimiz günlerde kamuoyuna bir açıklama yaparak Facebook'un tasarımında bazı değişikliklere gidileceğinin sinyallerini verdi.

Kayda değer en önemli değişikliklerden biri 'What are you doing right now' yani 'Şu an ne yapıyorsun?' çubuğunun 'What's on your mind' olarak değişmesi. Bunun yanı sıra bir diğer dikkat çeken değişiklik de Facebook'un sağ bölmesinde bulunan reklam alanının bir hayli genişlemesi. Ayrıca Events yani Olaylar kategorisinin okunabilirliğinde de ciddi bir iyileştirmeye gidilmiş ve doğum günleri ile birlikte biraz daha üst kısımlara taşınmış.

Facebook, yeni arabirimin ne zaman kullanıcılarla buluşacağıyla ilgili şimdilik net bir açıklama yapmamış olsa da, yeni arabirimi önceden görmek isteyen kullanıcılar anasayfanın en tepesinde yer alan uyarı penceresinden ya da buradan yeni Facebook arabirimini daha yakından tanıyabilirler.

Okuyucu Yorumları