Facebook, Trending Topics'te değişiklik yapıyor

Facebook, Trending Topics bölümünün işleyişinde önemli değişiklikler yapıyor!

Facebook'ta yine değişiklik var

Facebook, birkaç ay önce Trending Topics bölümünde muhafazakar içeriği göstermemekle suçlanmış ancak bu iddiaları kabul etmemişti. Sosyal ağ şimdi ise Trending Topics alanında göstereceği özel açıklamaları algoritmalar yoluyla seçmeye hazırlanıyor. Bu alandaki açıklamalar, şimdiye kadar gerçek insanlar tarafından yazılıyordu.

Değişiklik sonrasında bu alanda gösterilenler yine gerçek editörler tarafından seçilecek, ancak alıntılar, özel bir algoritma tarafından makale içerisinden seçilecek. Facebook, artık özel bir makale açıklaması göstermeyeceğini, bunun yerine "basitleştirilmiş bir konu başlığı" göstereceğini; beraberinde konuyu Facebook'ta tartışanların sayısını görüntüleyeceğini söylüyor.

Değişiklik sonrasında, şu an olduğu gibi fareyi başlığın üzerine götürerek veya tıklayarak konu hakkında nelerin konuşulduğunu görebileceksiniz. Bununla birlikte incelemek isteyenler için bir haber makalesi de otomatik olarak gösterilecek. Facebook, bu makalelerin kısa zamandaki "keskin yükselişe" ve bahsedilmelere göre puanlandırıldığını söylüyor. Bunun yanında beğenmiş olduğunuz sayfalar, konumunuz ve baktığınız diğer popüler konular, gösterilen başlıkları etkileyecek.

Gerçek insanların konu seçimine dahil olmasının, taraflı bir görüntünün ortaya çıkmasına sebep olabileceğinden endişe edilse de, Facebook son incelemesinde "sistematik taraflılığa rastlamadığını" belirlemişti. Firma, Facebook'un tüm fikirlerin platformu oluğunu ve kullanıcıların Trending bölümünü kullanarak farklı fikirlere ulaşmasını istediğini vurguluyor.

Okuyucu Yorumları