Facebook, Trump'ın "muhtemel listesini" reddetti!

Henüz ortada elle tutulur bir durum yok. Ama Donald Trump'ın Müslümanlarla ilgili sarf ettiği sert sözler, şimdiden cevabını bulmaya başladı!

Facebook'tan, "olmayan listeye" ret!

ABD'nin yeni başkanı Donald Trump'ın, seçim kampanyası boyunca Müslümanlara karşı çok sert sözler söylemesinin yankıları halen devam ediyor.

Intercept'ten Sam Biddle'ın yaptığı açıklamaya göre bir Facebook sözcüsü, eğer kendilerinden Müslüman üyelerinin bir kaydı istenirse, asla olumlu yanıt vermeyeceklerini söyledi. Bu ayın başlarında, bu tür bir istek gelirse, hemen o an reddedeceklerini söyleyen ilk firma Twitter olmuştu.

Henüz ortada bir istek olmasa bile, Müslüman kaydı fikri bile o kadar kötü ve saldırgan ki, teknoloji sektöründeki pek çok çalışan, CEO'larının kararlarını ve medya iletişimi bölümlerini beklemeden bir imza kampanyası ile böyle bir çalışmanın içerisinde yer almayacaklarını daha önce açıklamışlardı. Google, PayPal, Apple ve GitHub gibi firmaların 600'den fazla çalışanı, imzaladıkları bildiride, ABD hükümetinin insanları ırkına, dinine veya etnik kökenine göre hedefleyeceği bir kimlik belirleme çalışmasına katkıda bulunmayacaklarını belirttiler.

Trump'ın henüz bu konuda bir istek yapıp yapmayacağı belli değil. Ancak bulunsa bile, şimdiden büyük bir karşı koyma ile karşılaşacağı söylenebilir.

Okuyucu Yorumları