Facebook'u çok farklı şekilde kullandılar!

Facebook sadece arkadaş bulabileceğiniz bir ağ değil... İşte Facebook'taki balıkların hikayesi!

Facebook'ta balık avı...

Facebook bazen yalnızca arkadaş bulmak, video ya da müzik paylaşmak için kullanılmıyor. Toronto Scarborough Üniversitesi'nden doktora adayı Devin Bloom'un Facebook'u kullanma şekli hem bir hayli yaratıcı hem de oldukça işlevsel.

Guyana'daki Cuyuni Nehri'nden balık bilimi araştırmasına başlayan Bloom'un amacı nehirdeki balıkların çeşitlerini ve dağılımını bulmaktı. Araştırma sırasında nehre giden Bloom ve diğer araştırmacılar, iki hafta boyunca nehirde yakalayabildikleri kadar balık yakaladılar. Ormanlarda yatıp kalktıktan sonra 5 bin adet balık yakalayan araştırmacıların sorunları ise daha yeni başlıyordu.

Bir an önce Kuzey Amerika'ya geri dönmeleri gereken araştırma grubunun, balıkları sınır dışına çıkartmadan önce Guyan hükümetine hangi balık türünden kaç adet yakaladıklarını bildirmeleri gerekiyordu. Ayırt edilmesi gereken ve türleri tam olarak bilinmeyen 5 bin balıkla kala kalan gruptan Bloom, Facebook'u önerdi. Balık çeşitlerinin fotoğraflarını Facebook'a koyan araştırma grubu diğer balık biliminde doktora sahibi araştırmacıların yardımıyla da 24 saat içerisinde tüm balıkları çeşitlendirebildiler.

Okuyucu Yorumları