Facebook'u neden zombi sarışınlar sardı?

Facebook'u saran sarışın güzellerin sırrı ortaya çıktı... Konu hiç de düşündüğünüz gibi değil!

Facebook'u sarışınlar bastı!

Facebook'daki sahte hesap tehlikesinden sizlere bahsetmiş, bu tür hesapları nasıl tanıyabileceğinizi de sizlere anlatmıştık. Sosyal ağlardaki sahte hesaplar, önemli bir sorun gibi görünüyor. Ancak bunun nedeni dolandırıcıların çok zeki ve çalışkan olmaları değil, Facebook'un (ve diğer sosyal ağların) bu konuya fazla önem vermemeleri.

University of British Columbia tarafından yapılan bir araştırma, 100 Facebook bot'undan oluşan bir ağ ile binlerce kişiyi arkadaş olarak eklemeyi başarmıştı. Şimdi ise sahte profiller, karaborsaya düşmüş görünüyor. Sadece Facebook değil, Twitter, Google+, AOL, iTunes vs. için para karşılığında topluca sahte hesap açmanız mümkün.

İşin ilginç yanı ise, sahte profillerin birbirlerine oldukça benzemesi. Örneğin Facebook'da 3 resmi olan hoş bir sarışın bayandan oluşan, "sevdiği sözler" bölümünde aynı sözler yazan sayısız sahte hesaba rastlamak mümkün (sahte hesaplarda sarışın bir bayanın kullanılması, başarı oranını artırıyor). Bazı sahte hesaplar ise bir erkek adına, ancak kadın fotoğrafına sahip. Tüm bunlar, Facebook Immune System (FIS) adı verilen ve sosyal ağın övündüğü güvenlik sisteminin bizce çok da iyi çalışmadığı anlamına geliyor.

Okuyucu Yorumları