Facebook'un başı bir kez daha dertte...

Facebook'un başı kullanıcı içerikleriyle yine dertte. İşte sosyal ağın canını sıkan son gelişme...

Facebook'un yeni derdi!

Facebook dünyanın 1 numaralı sosyal paylaşım ağı niteliğini çok geniş bir nüfusa yayarak çoğu ülkenin toplam nüfusunu bile geride bıraktı. Her gün ayrı bir yenilikten ziyade sorunlarla da karşılaşabilen Facebook bu sefer dava edildi!

Daha önce sizlere Cherly Smith isimli evli bir kadının kendi fotoğrafını sevgili bulma sitelerinin reklamlarında görmesiyle oluşan bir krizden bahsetmiştik. Gizlilik ayarlarının ne derece önemli olduğunu gösteren bu olayda aslında kullanıcılar Facebook'ta paylaştığı içeriklerin kullanım haklarının Facebook'ta olduğunu kabul etmiş sayılıyorlar.

Yeni bir gelişme ise ABD'nin California eyaletinde açılan bir dava ile gündeme oturdu. Davanın açılış sebebi, "Kullanım Koşullarının" herhangi bir uyarı yapılmaksızın kullanıcıyı Cherly Smith'in düştüğü duruma düşürebiliyor oluşu. Kullanıcıların yazdığı herhangi bir yazının, yüklediği herhangi bir fotoğrafın kullanım hakları Facebook'a ait olamaz düşüncesi asıl sebeplerden birisi!

Bu dava üzerine ise bir Facebook sözcüsü şunları dile getirdi: "Bize böyle bir davanın açılmasına değecek bir durum yok ortada. Sonuna kadar davayı kazanmak için savaşacağız!"

Bu arada Myspace'den yeni haberler almaya devam ediyoruz. Facebook'taki ünlü bir uygulamayı 20 milyon dolara satın alan Myspace acaba neyin peşinde? iLike'ın Myspace tarafından alınmasını Facebook'un yüzüne sert birt tokat atılmak istenmesine bağlayabiliriz. Çünkü Myspace'in halâ güçlü olduğu bir alan varsa o da çevrimiçi müzik çalar uygulamasındaki ciddi başarısı!

Okuyucu Yorumları