Facebook'un "beğen" savaşı!

Facebook, şimdi de üzerinden para kazanan "beğenciler"e savaş açmaya hazırlanıyor!

Facebook'un "beğen" savaşı!

Facebook'ta bir sayfadaki beğenen kişi sayısı her zaman gerçek beğenenlerin sayısını yansıtmıyor. Son dönemlerde, internett ciddi bir "beğen" pazarı var. Facebook sayfasını öne çıkartmak isteyenler, belli ücret karşılığında "beğen tacirlerinden" binlerce beğen satın alabiliyor. Facebook da Kullanım Şartları'na uyulması için bu konuda önlem almaya hazırlanıyor.

Şirketin güvenlik blogunda yayınlanan bir yazıda Facebook'un otomatik güvenlik sistemlerinde iyileştirmeye gittiği ve bu hayalet "beğen"leri kaldırmak için tedbir aldığı açıklandı. Facebook, bu yeni tedbirlerin kullanıcıların çoğu tarafından fark edilmeyeceğini belirtiyor çünkü bu sahte "beğen"ler toplamın yüzde birinden azını oluşturuyor.

"Bu yeni otomatik tedbirler, kötü amaçlı yazılımlar, güvenlik açığı olan hesaplar, kandırılmış kullanıcılar ya da toplu olarak satın alınmış "beğen" oylarını kaldırmayı amaçlıyor. Bu sorunların her biri için halihazırda koruma mekanizmaları bulunuyor ama bu yeni sistemler tamamen sahte "beğen" oylarını hedefliyor" diyor Facebook...

Facebook, bu yeni önlemler sayesinde kullanıcıların sayfalarının beğeni oranı hakkında daha gerçekçi bir bilgiye sahip olacağını düşünüyor. Şirket ayrıca şüphe duyulan durumlarda bu sayfaya bildirimde bulunulmasını öneriyor.

Okuyucu Yorumları