Facebook'un da kafası karıştı!

Facebook e-postaları yanlış adreslere gönderince... İşte dev sitenin yaşadığı son sorun.

Facebook'un kafası karıştı!

Geçtiğimiz hafta Facebook'ta yaşanan hata ortalığı karıştırdı. Facebook'un kodlarında oluşan bir bug yüzünden e-postalar farklı kişilere gitmeye başladı. Her ne kadar hata hemen farkedilip birkaç dakika içerisinde çözümlense de bu birkaç dakika içerisinde birçok e-posta farklı kullanıcılara gitmiş ve büyük bir güvenlik açığı oluşturmuş oldu.

Facebook bu durumdan kaç kullanıcının etkilendiği ya da ne tür e-postaların yanlış yönlendiği konusunda bir açıklama yapmazken oluşan açık Facebook'un güvenlik sorunlarını tekrar tartışma konusu haline getirdi.

Bildiğiniz gibi Facebook Aralık ayında güvenlik ve gizlilik ayarlarını değiştirmiş ve insanlara daha fazla gizlilik sağladığını iddia etmişti. Fakat yeni gizlilik ayarlarıyla birlikte ortalık birden karışmış, profillerin bazı bölümleri gizlenirken istenmeyen bazı bilgiler de daha kolay ulaşılabilir hale gelmişti.

2008'in Mart ayında da yine böyle bir gizlilik problemi yaşanmış, gizli olarak kaydedilen fotoğraflar herkesin görebileceği bir hale gelmişti.

Okuyucu Yorumları