Facebook'un hack'lenme nedeni tek bir kişi

Facebook ve Twitter'a yapılan hacker saldırılarının nedeni sadece tek bir kişiymiş. Peki ama kim?

İşte saldırının nedeni!

Facebook kullanıcılarından milyonlarcasını, Twitter kullanıcılarının da tamamını etkileyen dev DDoS saldırısı hala konuşuluyor.

Twitter sitenin tekrar çökmemesi için önlemler alırken bu önlemlerin bazıları Twitter'a API'ler üzerinden erişen üçüncü parti araçlar üzerinde olumsuz etki gösteriyor.

Şimdiye kadar toplanan kanıtlar bu saldırının politik mesajlar yazan bir Gürcistanlıyı hedef aldığını gösteriyor. İnternet ismi Cyxymu olan bu kullanıcı Facebook ve Twitter gibi siteler üzerinden Rusya-Gürcistan gerilimiyle ilgili yazılar yazıyordu. F-Secure firmasından Mikko Hypponen'in bu duruma yorumu da ilginç "Facebook ve Twitter'a düzenlenen bu saldırı, haber sunucularından birini sevmediğiniz için televizyon kanalı bombalamaya benziyor.

Twitter ve Facebok hazırlıksız yakalandı...

Twitter ve Facebok hazırlıksız yakalandı...

Şimdi bazı üçüncü parti Twitter yazılımları çalışmıyor. SMS ile Twitter mesajı yazmakta da kullanıcılar sorun yaşıyor. Sorunların çözümü için çalışmalar sürüyor ancak saldırıların sürmesi tehlikesi de geçmiş değil.

Saldırı kaynaklarını belirleyip engellemek için çalışmalar sürse de, saldırı bot ağı üzerinden anonim olarak gerçekleştirildiği için engellemek pratikte imkansız. Düşünülen geçici bir çözüm ise şüphelenilen kurbanların trafiğini geçici bir süre filtrelemek. Mesela Cyxmyu'ya yönelen trafiği kontrol etmek.

McAfee'den Stuart McClure'a göre "Bu sosyal ağlar yüksek güvenlik ya da performans düşünülerek tasarlanmadılar. Bu kadar büyümeye de hazır değillerdi. Şimdi oturup bazı sağlam kararlar almaları ve arzuladıkları hedeflere ulaşmak için yapılarını daha sağlam hale getirmeleri gerekiyor."

Okuyucu Yorumları