Facebook'un otomatik videolarını kapatın!

Facebook'un yeni devreye giren videoları otomatik çalma işlevini kapatmanın yolunu açıklıyoruz!

Facebook canınızı sıkmasın!

Facebook'un yeni videoları otomatik yürütme işlevi, sosyal ağda gezerken gördüğümüz videoların otomatik olarak çalmaya başlamasını sağlıyor. Başta can sıkıcak gibi görünen işlev, videoları sesi kapalı olarak yürüttüğü için büyük bir soruna yol açmıyor.

Ancak haber kaynağınızın istemediğiniz bir anda, kendiliğinden hareketlendiğini görmek veya kotanızın izlemediğiniz videolar yüzünden dolması, otomatik videolardan nefret etmeniz için yeterli nedenler olabilir.

Peki Facebook'un otomatik videolarını masaüstünde, Android ve iOS'ta nasıl kapatabilirsiniz?

Masaüstünde: Sağ üstteki oka tıklayın ve açılan menüden Ayarlar'a tıklayın. Açılan ekranda sol sütundan Videolar'a tıklayın. Şimdi sağ taraftan "Videoları Otomatik Oynat" seçeneğini "Kapalı" olarak değiştirebilirsiniz.

Android'de: Facebook uygulamasını açın, sağ üstteki üç çizgili simgeye dokunun. Listeden Ayarlar'a dokunun. Ayarlar ekranında "Videoları otomatik oynat" seçeneğini kapalı hale getirin. Dilerseniz videoları sadece Wi-Fi üzerinden otomatik oynatmayı tercih edebilirsiniz.

iOS'ta: iPhone'unuzda veya iPad'inizde genel ayarlar menüsünü açın ve listeden Facebook'a, ardından Ayarlar'a dokunun. Ayarlar içerisinden otomatik oynatma işlevini ya tamamen kapatın, ya da sadece Wi-Fi üzerinden çalışacak şekilde ayarlayın.

Okuyucu Yorumları