Facebook'un yeni 3 gizlilik kuralı

Facebook nihayet kullanıcılarına kulak veriyor: Dev sitenin büyük değişimine siz de şahit olun!

Facebook'ta büyük değişim!

Facebook için kullanıcı sayısı kadar, bu kullanıcıların paylaşımları da büyük önem taşıyor. Zaten bu yüzden çok uzun zamandır devam eden bir gizlilik tartışması da sürüyor. Zaman zaman alevlenen bu tartışmalar en son ABD parlamentosu bile ayaklanmıştı. Bizzat Facebook'un patronu Mark Zuckerberg'in duyurduğu yeni gizlilik politikasında ise belli başlı üç önemli nokta yer alıyor.

Facebook'ta gizlilik ile ilgili ayarlar artık eskisinden daha kolay hale geliyor. Zuckerberg'in "tek, basit bir kontrol" olarak tanımladığı yeni yöntemde gerçekten de kişisel bilgilerinizi kimlerin göreceğini çok basit bir işlem sonucunda belirleyebileceksiniz.

...Ve Facebook'taki diğer yenilikler

...Ve Facebook'taki diğer yenilikler

Bunun dışında temel bilgilerinizi kimlerin görebileceğini konusunda tercih edenler için daha detaylı seçenekler de var. Bu sayede tercih eden kullanıcılar, sayfalarını tanımadıkları insanlara komple kapatmaya varan önlemler alabiliyorlar. Zuckerberg, arkadaşlarınızın sizi bulmasını zorlaştıracağı için bunu tavsiye etmediklerinin altını çiziyor.Ve son olarak Facebook, üçüncü parti uygulamaların sizin hangi bilgilerinize ne şekilde erişebileceğinizin kontrolünü de nihayet size bırakıyor.

Şimdilik tüm bu yeniliklerin oldukça iyi göründüğünü kabul etmek lazım. Kızgın kullanıcılar sonunda bu konuda şimdiye kadar taviz vermeyen Facebook'u dize getirmiş görünüyorlar...

Okuyucu Yorumları