Facebook uygulaması Windows 8'de neden yok?

Çoğu zaman aralarından su sızmayan Facebook ve Microsoft, Windows 8 konusunda anlaşamıyor!

Windows 8 için kapıştılar!

Windows 8 yaptığı köklü değişiklerle şimdiye kadar en çok konuşulan Windows'lardan biri olmaya doğru ilerliyor. Henüz piyasaya sürülen Windows 8'in uygulama mağazası her geçen gün yeni mobil oyunlarla ve popüler uygulamalarla genişliyor. Ancak Windows Store'da eksikliği oldukça göze çarpan bir uygulama var: Facebook.

Facebook uygulaması, Windows 8'e resmi yollarla gelmeyecek gibi görünüyor. Sosyal dev yaptığı açıklamada sadece iOS ve Android Facebook uygulamaları yaptıklarını, Windows 8 ile ilgili konularda Microsoft'a başvurulması gerektiğini söyledi ve bunu yapmayacaklarının altını çizdi. Microsoft ise, topun FacebooK'ta olduğunu ve gerekeni yapmaları halinde uygulamanın Windows mağazasına girebileceğini söyledi.

Microsoft ve Facebook'un arasının oldukça iyi olduğunu düşündüğümüzde bir Facebook uygulamasının neden olmadığını anlamak güç. Microsoft, Facebook'un yüzde 1.7'sini elinde bulunduruyor. Facebook ise bunun karşılığında Microsoft'un 550 milyon dolarlık patentini satın almıştı. Kim bilir, belki de iki dev, bir Facebook uygulaması üzerinde gizlice çalışıyordur.

Okuyucu Yorumları