Facebook üzerimizde yine deney yapmış!

Facebook'ta bir deney şoku daha: Uygulamada yaşadığınız sorunlar, tesadüf olmayabilir!

Facebook bizi denemiş!

İnternette bir şeyden para ödemeden faydalanıyorsanız, ürünün siz olduğunuz söylenir. Facebook'un yeni deneyinin ardından bu sözde bir doğruluk payının olduğunu tekrar düşüneceksiniz.

The Information'a göre Facebook, çok küçük çaplı bir kullanıcı grubunun Android'li cihazlarındaki Facebook uygulamasını bilerek kilitledi. Amaç ise kullanıcıların her şeye rağmen Facebook'u kullanmaya devam edip etmediklerini görmekti. Birkaç sene önce yapıldığı ileri sürülen deneyle Facebook, Google Play'den çıkarılması gibi bir durumda nelerle karşılaşabileceğini görmek istiyor.

Rapor, Google'ın bazı ihlaller nedeniyle geçmişte Facebook uygulamasını mağazadan çıkarmak istediğini söylüyor. Bunun yanında Facebook da Google'a ödediği mikro-ücretlerin artması nedeniyle Google Play'den çıkmak isteyebilir.

Deney yüzünden Facebook'u bırakan kullanıcıların çok olmayacağı belli. Ancak Facebook'un insanlar üzerinde böyle garip bir deney gerçekleştirmeden önce izin almış olması gerekirdi. Bu arada sosyal ağın önceki bir deneyi, daha çok kişiyi etkilemişti.

Okuyucu Yorumları