Facebook ve Intel işlemcinizi istiyor...

Intel ve Facebook bir araya geldi, işlemcinizin kullanılmayan gücüne göz dikti. Hem de insanlık için

Facebook - Intel el ele!

Intel, Facebook üzerindeki bir uygulama ile insanlık yararına yeni bir proje başlattı. Daha önce de örnekleri görülen proje, katılan kullanıcıların işlemcilerinin kullanılmayan kısmını değerlendiriyor. Ne için mi? İnsanlık yararına ne varsa!

Progress Thru Processors uygulamasını Facebook üzerinden kurduğunuzda işlemci gücü bağışlamış oluyorsunuz. Bu projeler Alzheimer'dan kansere kadar pek çok hastalığın tedavilerinin geliştirilmesi için kullanılıyor.

Bu tip dev araştırmalar inanılmaz işlemci gücüne ve süresine ihtiyaç duyuyor. Bu yüzden yapılacak işlemler kullanıcıların masaüstü bilgisayarlarına yük olmayacak kadar küçük parçalara bölünerek dağıtılıyor. Herkesin bilgisayarı bilgi işlem havuzuna bir damla katkıda bulunuyor. Ancak milyonlarca kullanıcı böyle bir projeye katıldığı zaman, yıllar alacak işlemler kısa sürede halledilebiliyor.

Peki bu yardım bilgisayarınıza yük bindiriyor mu?

Nasıl kullanılıyor?

Nasıl kullanılıyor?
Facebook ve Intel işbirliği kullanıcılara güveniyor

Bu projeye katılırsanız şu an beta aşamasında olan uygulamada üç farklı projeden birini seçerek destek verebiliyorsunuz: tıbbi bir proje olan Rosetta@home; iklim üzerine olan Climateprediction.net; Afrika'nın sağlık ve çevre sorunlarını çözmeyi amaçlayan Africa@home.

Intel pazarlama müdürü Deborah Conrad "Sadece bu uygulamayı çalıştırarak dünyanın daha iyi bir yer haline gelmesinde araştırmacılara yardım edebilirsiniz" diyor. Bu arada bilgisayarınızı gece gündüz açık bırakmak gibi bir şeye gerek olmadığını, normal gündelik kullanımınızın gayet yeterli olacağını da belirtelim. Proje kesinlikle kullanıcıları yormayacak, bilgisayarı yavaşlatmayacak şekilde tasarlanmış. İşlemci gücünü çok kullanırsanız işiniz bitene kadar kendisini boşa alarak sisteminize ek yük bindirmeyecek kadar düşünceli bir uygulama.

Buraya tıklayarak daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları