Facebook ve MySpace kullanıyorsanız okuyun!

Uzmanlar uyarıyor: Facebook ve MySpace artık hacker'ların cirit attığı bir ortam!

Facebook ne kadar güvenli?

Bilgisayar güvenlik araştırmacaları, online sosyal ağ web sitelerinde kaydı bulunan kullanıcıları hacker tehlikesine karşı uyardı.

Son yılların en büyük sükse yapan sosyal platformlarından biri olan Facebook dahil, MySpace ve Bebo gibi sosyal ağ siteleri, kullanıcıların bu yoğun ilgisinden dolayı hacker'ların da uzun zamandır ilgisini çekiyordu. Güvenlik uzmanları ise artık bu sosyal ağlar üzerindeki potansiyel tehdidin hızla tırmandığının altını çizerek kullanıcıların daha fazla dikkatli olması gerektiğini açıkladı.

Peki Facebook gibi sitelerden kullanıcılar nasıl zarar görebilir?

Facebook'un bilindiği gibi bazı uygulamaları vardır. Ancak Facebook'ta yer alan birçok uygulamanın kimin geliştirdiği bilinmediği gibi, güvenirliği de tartışmalıdır. Hal böyle olunca bu gibi uygulamaları hiç düşünmeden Facebook hesabına yükleyen bir kullanıcı, bunu arkadaşlarıyla da paylaşarak bu zararlı uygulamalayı birçok bilgisayara da bulaştırabiliyor.

Durum böylesine ciddi olunca bilgisayar güvenlik uzmanları Nathan Hamiel ve Shawn Moyer, siyah şapkalı hacker'ları konu alan konferanslarında önemli açıklamalarda bulundular. Moyer'e göre hacker'ların Facebook'a saldırmak gibi bir niyetleri yok; asıl hedefleri Facebook kullanıcıları ve bu nedenle Facebook hesabına güvenilir olmayan hiçbir şeyi yüklememek gerekiyor.

Hamiel de Moyer'den farklı düşünmüyor; Facebook'ta arkadaş listesinde yer alan herhangi birinden gelen her linkin açılmaması gerektiğini ifade eden Hamiel, gerekmediği takdirde bilinmedik uygulamaların kurulmaması gerektiğini vurgularken, bu konuda bilinçli davranmayan kullanıcıların ise canının sıkılmasının an meselesi olduğunu ifade etti.

Okuyucu Yorumları