Facebook ve Twitter iOS 7 revizyonu yapıyor

iPhone ve iPad'de yoğun olarak kullanılan bu uygulamalar, iOS 7 için hazır!

Onlar da iOS 7'ye hazır!

Apple'ın mobil işletim sistemi iOS'un yedinci sürümü piyasaya çıktı. Doğal olarak, uygulamalar da onun yeni tasarımından etkilenmekten kaçamadı.

Facebook, Twitter, Evernote gibi pek çok ünlü servis, iOS 7'nin köşeli tasarımından etkilenerek, yeni iOS 7 güncellemelerini AppStore'da ortaya çıkarmaya başladılar. Facebook, iOS uygulamasının 6.5 sürümünü yayınladı. Bu iOS 7 için özel hazırlanmış bir sürüm. Uygulama iOS 7 ile uyumlu bir görünüm ve his yaşatmak için tasarlanmış.

Facebook, iOS 7 sürümü için uygulamasına yeni özellikler eklemiş. İlk göze çarpan, ekranın altındaki navigasyon satırı. Kullanıcı buraya bastığında, Haber Beslemesi, İstekler, Mesajlar, Uyarılar ve Diğerleri butonlarına ulaşabiliyor. Diğerleri içinde ise Zaman Tüneli, Gruplar, Davetler/Etkinlikler ve diğer bilgiler yer alıyor.

Uygulamadaki beğeni toplayan dinamizm ise şundan kaynaklanıyor. Parmağınızla bir sekmeden diğerine geçtiğinizde, ekran da hızla geçiş yapıyor. Ancak oradaki işinizi bitirip önceki sekmye döndüğünüzde, kaldığınız yeri bulabiliyorsunuz. Örneğin Haber Beslemesi sayfasının aşağılarında bir haberi okurken, mesaj geldiğinde mesja gidip okuyabiliyorsunuz ve geri döndüğünüzde tüm haber sayfasını tekrar aşağı inmek zorunda kalmadan son baktığınız yere dönmüş oluyorsunuz.

iOS 7 için Twitter ve diğerleri de hazırlıklarını tamamladılar... Detaylar, sonrki sayfada...

Twitter da eksik kalmadı

Twitter da eksik kalmadı

Twitter da iOS 7 için mobil uygulamasını revize etmekten geri durmadı. Güncellenen uygulama, aynı Facebook'ta olduğu gibi, iOS 5 ve iOS 6 ile uyumlu. Temel özellikler de hala aynı duruyor. Ancak Twitter iOS 7'ye özel olarak üst barda yeni bir tasarıma gitimiş. iOS 7'nin tasarım çizgisini daha çok yansıtan bir görünüm yakalanmış.

Ünlü not uygulaması EverNote da iOS 7'nin cazibesine kapılmış ve tasarımında iOS 7 çizigileri kullanarak revizyona gitmiş. Artık daha köşeli, daha sade bir tasarıma sahip. Ayrıca birkaç özellik de eklemiş uygulamaya. Örneğin, en sık ziyaret ettiğiniz notlarınıza daha kolay erişim sağlanmış. Evernote, dinlemeyi ve yazmayı kolaylaştıran bir ses kayıt cihazı ekleyerek de uygulamayı zenginleştirmiş.

Bu üç uygulama dışında, ayrıca pek çok popüler uygulama da iOS 7 için güncellemelerini yayınladı. Ebay, foursquare, Yahoo Weather ve daha bir çok servis, artık iOS 7 ile daha uyumlu çalışıyor.

Okuyucu Yorumları