Facebook veri merkezlerini arttırmaya devam ediyor

Facebook, ABD'de büyük bir veri merkezi daha kuruyor!

Facebook ABD'yi ele geçiriyor...

Virginia yöneticisi Terry McAuliffe Perşembe günü yaptığı açıklama ile Facebook'un bir sonraki veri merkezini Richmond'un hemen dışında bulunan Henrico'ya kuracağını duyurdu.

Facebook, eyalete toplamda bir milyar dolar yatırım yapmayı planlıyor. Firma, inşaat için 750 milyon dolar ve veri merkezine enerji sağlayacak çeşitli güneş tesisleri için 250 milyon dolar ayırıyor. Yaptığı açıklama sırasında McAuliffe, Facebook gibi firmalarla beraber çalışarak Virginia'nın teknoloji ekonomisindeki küresel liderlik konumuna doğru ilerlemekte olduğunu söylemekteydi.

Bu yatırımın 100 tam zamanlı iş imkanı yaratması bekleniyor.

Virginia Ekonomik Gelişim Ortaklığına göre Facebook, 2035 yılına kadar yaklaşık olarak 19 milyon vergi indirimi alacak.

Facebook'un var olan diğer veri merkezleri Oregon, Kuzey Carolina ve Iowa'da bulunmakta. Fort Worth, Texas; Los Lunas, New Mexico ve New Albany; Ohio'daki merkezler de inşaatlar devam ediyor.

Facebook'un veri merkezi stratejisinin yöneticisi Rachel Peterson'ın söylediğine göre yeni veri merkezi konumu arayışlarındaki pek çok önemli etkenden biri, temiz ve yenilenebilir enerji kaynağı. Ayrıca yerel toplum ile iyi ortaklıklar, düzgün bir altyapı ve güçlü bir yerel yetenek havuzu da bu listenin içerisinde yer almakta.

Facebook, platform üzerindeki reklamlar ve gizlilik sorunları gibi pek çok alanda eleştiri yağmuruna tutuluyor olsa da, platformun kullanıcı tabanı büyümeye devam etmekte ve bu da daha fazla merkez ihtiyacı anlamına geliyor.

Facebook, Haziran ayında aylık 2 milyar kullanıcıya ulaşmıştı.

Okuyucu Yorumları