Facebook yakın zamanda ölmeyecek, çünkü...

Facebook'un yavaş yavaş öleceğini düşünüyorsanız, bizce yanılıyorsunuz çünkü...

Facebook ölmeyecek, çünkü...

Birçok kişi Facebook'un ölmesini istese ve bunun için çeşitli nedenler gösterse de, bizce sosyal dev uzun bir süre bizi yalnız bırakmayacak. Çünkü Facebook, bizleri sinir edip üzdüğü kadar, ilham ve mutluluk da vermeyi bir şekilde başarıyor. Facebook'un insan psikolojisini değiştirdiği doğru. Sosyal ağın çeşitli sıkıntı ve bunalımlara yol açtığı araştırmalarla kanıtlanmış durumda, ancak Facebook keyif, ilham ve mutluluk gibi iyi duygulara da yol açabiliyor. Bu yazımızda Facebook'un neden iyi olabileceğini ve neden yakın bir tarihte ölmeyeceğini sizlere göstermek istiyoruz.

1. Olan bitenden haberdar olma isteği

Facebook'un kullanıcılarını bunalıma soktuğunu söyleyen sayısız araştırma var. Ancak önemli bir araştırma, Facebook'u kullanmamızın nedenlerinin arasında güncellemeleri ve yorumları görmek, haberleri ve sosyal olayları kaçırmamak olduğunu söylüyor. Dahil olma ihtiyacı herkesin içinde olduğundan, çoğumuz için Facebook'u uzun süre terk etmek zor bir iş.

Facebook, duyguları harekete geçiriyor!

Facebook, duyguları harekete geçiriyor!

2. Facebook, mutluluk ve üzüntü gibi duyguları harekete geçiriyor

Oscar Ybarra ve University of Michigan tarafından yapılan araştırmalar, Facebook'u daha çok kullananların, daha mutsuz olduğunu ileri sürüyordu. Bunun nedeni ise daha iyi hayatlara sahip arkadaşlarımızın yaptıklarını görüp, kendi hayatımız hakkında olumsuz düşüncelere kapılmak.

Ancak Facebook arkadaşlarınızı doğru seçmeniz halinde, sosyal ağda mutlu olmanız da mümkün. Örneğin Facebook, gerçek hayatta arkadaşlarınızla daha sık bir araya gelmenizi sağlayabilir.

3. Ego depolama

Facebook'ta herkese göre bir şey var. Kendinize aşık olanlardansanız, Facebook sizi çok ama çok mutlu edebilir. Bir araştırma, narsist kişilik testlerinde yüksek puan alanların Facebook'ta çok daha aktif olduklarını gösteriyor. Utangaç olanlarımız dahil, hepimizin içinde potansiyel bir ego var ve Facebook, bu egoyu besliyor.

4. Çekingen kullanıcılar için fırsat

2009'da yapılan bir araştırma, utangaç insanların Facebook'ta daha çok zaman geçirdiğini ortaya çıkarmıştı. Araştırmaya göre Facebook'u çok seven utangaç kişilerin arkadaş sayısı, ortalamanın altındaydı. Bu, utangaç kullanıcıların, yüzlerce arkadaşı bulunan narsistlerin aksine arkadaş seçmekte çok daha seçici olduklarını gösteriyor. Bunun sonucu olarak sosyal ağda yaşadıkları deneyim, daha pozitif oluyor.

Okuyucu Yorumları