Facebook, yapay zeka işini sevdi!

Facebook, ilk ikisi ABD'de bulunan bu özel merkezlerine bir yenisini daha ekledi!

Facebook "üçledi!"

Facebook, Paris ofisinde bir yapay zeka araştırma merkezi açarak Avrupa'daki konumunu daha da güçlendirmeyi amaçlıyor. Firma, yaptığı açıklamada "Bu genişleme için Paris'i seçtik çünkü Fransa, Dünya'daki en iyi araştırmacılardan bazılarına ev sahipliği yapıyor" açıklamasında bulundu.

Facebook, Paris'te sadece bir araştırmacı ekibi ile çalışmakla kalmayacak ve bu alanda anlamlı bir ilerleme kat etmeye çalışırken Fransa, Avrupa ve ötesindeki yapay zeka araştırma topluluklarına yatırım yapacak ve açık bir şekilde beraber çalışacak.

Facebook, yapay zeka alınana yoğun bir yatırım yapmak için yaklaşık olarak bir yıldır Facebook AI Research adlı bir program üzerinde çalışıyordu. Firmanın açtığı bu yeni araştırma merkezi ise Menlo Park ve New York'ta bulunan yapay zeka araştırma merkezlerinin ardından üçüncü merkez oluyor. Firma, bu araştırmalar sonucunda haber kaynağı, fotoğraflar ve aramaları daha iyi hale getirebileceğini, bağlanmak ve paylaşmak için tamamen yeni yollar bulacağını ümit ediyor.

Facebook'un 1.4 milyar kayıtlı kullanıcısı bulunuyor ve yüz milyonlarca insan da WhatsApp ve Facebook Messenger mesajlaşma hizmetlerini ve fotoğraf paylaşma hizmeti Instagram'ı kullanmakta. İlginç bir şekilde, firmanın Avrupa'da yaşayan üyelerinin miktarı, araştırma firması eMarketer'ın verilerine göre, 2010 yılından beri ikiye katlanmış durumda ve şu anda Avrupalı kullanıcı sayısı, ABD'li kullanıcı sayısından fazla...

Okuyucu Yorumları