Facebook Yeni Bir Sekmenin Testlerine Başladı!

Facebook, telefonlar için yeni bir Haber Kaynağı sekmesini test etmeye başladı!

Facebook, "yeni bir sekme" test ediyor

Görünene göre Facebook, ikinci bir Haber Akışı'nın testine Android beta sürümü ile başlamış durumda. Bazı kullanıcılar, benzer bir özelliğin de Ocak ayı başlarında iOS sürümünde test edilmekte olduğunu belirtmekteydiler.

En son güncelleme ile beraber şu andaki Haber Akışı sürümü, Ana Sayfa sekmesi olarak yer almaya devam ediyor ve yeni "Keşfet" sekmesi de özellikle kullanıcıların takip etmedikleri veya beğenmedikleri sayfalardan gelen, kullanıcının ilgisini çekebileceği düşünülen fotoğraflar, videolar ve yazılardan oluşuyor. Bu sekme, Instagram'ın Ara ve Keşfet sekmesi ile benzer özellikler taşımakta.

Beğendiğiniz konular ile alakalı video ve resimlerin yanı sıra, bu yeni haber akışı sayfasında arkadaşlarınız arasında popüler olan yazılar ve görüntüler de yer almakta. Ayrıca videoların üzerinde arkadaşlarınızın kaçının o videoyu izlediği de takip edilmekte.

Keşfet sekmesi, kullanıcıların henüz beğenmedikleri yada takip etmedikleri sayfalar ile karşılaşmaları için yeni bir yol gibi gözükmekte. Ayrıca bu sekme, Facebook'un kullanıcıları daha fazla video izlemeye doğru itişinin de bir örneği olmakta ve sekmenin, bir miktar Twitter gibi hissettirdiği de söylenebilir. Şimdilik bu sekme sadece kullanıcılar için bir öneri kaynağı olarak görev almakta ancak ilerleyen zamanlarda daha az kişiselleştirilmiş içeriklerin gözükebileceği bir yer olabilir ve Facebook'un Haber Akışının giderek daha fazla eleştiri aldığı filtre sorununa bir çözüm olabilir.

Her ne kadar Facebook sürekli olarak kullanıcılarına yeni deneyler ve test özellikleri sunuyor olsa da, Keşfet sekmesinin hem iOS hem de resmi Android beta sürümünde gözükmüş olması, Facebook'un bu özelliği ciddi bir şekilde düşündüğü anlamına geliyor olabilir...

Okuyucu Yorumları