Facebook yeni Google olmak mı istiyor?

Facebook Google'ın işine de göz dikti: İşte Facebook'un geleceğe dair planlarını gösteren ipuçları.

Yeni Google Facebook mu?

İnternet dünyasında olup bitenler hayret verici. Bütün dev firmaların birbirlerinin işinde gözü var! Google, Facebook mu oluyor derken , Facebook'un Google gibi olmak istediği ortaya çıktı!

Artık insanların okul arkadaşlarıyla tekrar irtibata geçmek için kullandığı bir araçtan çok daha ötesi haline gelen bu sosyal ağ, zaten ya gelişecek ya da demode olacak. Ayrıca Facebook'un, Google'a benzemek istediği kadar, bir MySpace olmak istemediği de anlaşılıyor. Sosyal ağlar bir çılgınlık halinde yayıldıktan sonra yerlerini bir sonraki nesil sosyal ağ modasına bırakıyorlar. İşte bu yüzden Facebook, kullanıcı sayısı hala katlanarak artarken hizmetlerini geliştirmek istiyor.

Facebook içerisinde bulunan arama özelliği geliştiriliyor, yeni işlevsellik kazanıyor. Yeni bir özellik de durum güncellemelerini gerçek zamanlı olarak bütün ağ ile paylaşabilmek. Facebook'un RockMelt internet tarayıcıyla bağlantıları olduğu ve ayrıca bir ödeme sistemi üzerinde çalıştığı söyleniyor. Ayrıca Facebook'un FriendFeed'i satın almasında, yetenekli geliştirici ekibi saflarına katmak istemesinin de rol oynadığı söyleniyor.

Okuyucu Yorumları