Facebook yeni uygulama mı geliştiriyor?

İddialar doğruysa Facebook, herkesi şaşırtacak yeni bir uygulamanın peşinde!

Facebook neyin peşinde?

Facebook şu sıralar canlı yayın işine pek önem veriyor. Firma yeni bir rapora göre canlı videolara yönelik yeni bir uygulama ortaya çıkarmayı da düşünüyor.

Wall Street Journal'a göre Facebook, yeni bir kamera uygulaması geliştiriyor. Yeni uygulamanın prototipinin direkt olarak kamerayı açmaya ve fotoğraf / video paylaşmaya izin verdiği söyleniyor. İddiaya göre uygulamanın bir başka özelliği, video kaydederken aynı videoyu canlı olarak yayınlayabilme.

Journal'ın iddiasına göre Facebook'un böyle bir kamera uygulaması geliştirmesinin nedeni, sosyal ağın orijinal kullanıcı içeriklerinde yaşanan düşüş ve bundan dolayı hissetiği baskı. Facebook'un paylaşılan içerik konusunda yaşadığı birkaç hafta önce gündeme gelmişti ancak firmadan bir yetkili, "Facebook'ta kullanıcılar tonla içerik paylaşmayı sürdürüyorlar" diyerek her şeyin yolunda olduğunu ileri sürmüştü.

Yeni uygulamanın kullanıcıları fotoğraf ve video çekmeye teşvik edeceğine inanılıyor. Rapor, uygulamanın gerçeğe dönüşmeme ihtimalinin de bulunduğunu söylüyor. Yine de Facebook'un çabası, firmanın kullanıcılarını hareketlendirmek için tüm gücüyle yeni yolar aradığını gösteriyor.

Okuyucu Yorumları