Facebook yine bildiğiniz gibi...

Facebook, ortaya atılan "artık girmiyorlar" iddialarına inat, yoluna tam gaz devam ediyor!

Facebook bildiğiniz gibi...

Yeni bir anketin sonuçlarına göre Facebook gençler arasında "havalı" olma durumunu kaybetmiş değil.

Pew Research Center tarafından yayınlanan anketin sonuçlarına göre, Facebook halen gençler arasında en popüler sosyal ağ konumunda. Araştırmacıların söylediğine göre gençlerin yüzde 71'i Facebook'u kullanmaya devam ediyor; dahası yüzde 41'i, Facebook'u diğer sitelere göre daha sık kullandıklarını belirtiyor.

Bu bulgular, son yıllarda gençler arasında popülerliğini kaybettiği söylenen Facebook için bir başarı olarak yorumlanabilir. 2013 yılında Facebook'ın baş finansal yöneticisi, ABD gençleri arasında günlük kullanımlarda bir gerileme olduğunu kabul etmişti.

Ankete göre Facebook halen popüler olsa da, diğer sosyal medya siteleri çok geride değil. 13 ile 17 yaş arasındaki Amerikalı 1.060 gencin internet üzerinden katıldıkları anketin sonuçlarına göre, gençlerin yüzde 50'den fazlası Instagram kullanmakta. Facebook'un sahibi olduğu Instagram, gençler arasındaki en popüler ikinci sosyal medya sitesi.

Snapchat de gençler arasında kendine oldukça sağlam bir yer bulmuş gibi gözüküyor. Kullanıcıların "kaybolan" fotoğraflar ve mesajlar göndermesine olanak tanıyan uygulama, gençlerin yüzde 41'i tarafından kullanılmakta ve popülerlik sırasında üçüncülüğe sahip.

Gençlerin yüzde 33'ünün kullandıklarını söyledikleri Twitter ve Google+ berabere durumdalar ve video paylaşım uygulaması Vine, yüzde 24 oranına sahip. Tumblr ise sadece yüzde 14 kullanım oranına sahip gözüküyor.

Özellikle akıllı telefonların sayısının artması sebebi ile, gençlerin büyük bir kısmı sosyal medyayı bir şekilde kullanmakta. Araştırmanın gösterdiğine göre, gençlerin neredeyse yüzde 75'i akıllı telefonlara sahip ve yüzde 24'ü "neredeyse sürekli" internet üzerinde olduklarını söylüyorlar.

Okuyucu Yorumları