Facebook yine değiştirdi!

Hangi bilgileri, kim, ne kadar detaylı görecek? İşte Facebook'un yenilediği gizlilik sözleşmesi...

Facebook yine değiştirdi!

Facebook kullanıcılarının sözünü dinledi ve onların tavsiyeleri doğrultusunda gizlilik sözleşmesini yeniledi. Yenilenen sözleşme hem daha fazla gizlilik sunuyor, hem de herkesin anlayabileceği şekilde ifade edilmiş durumda.

Kullanıcıların kendi bilgilerini ne oranda diğer kişilerle paylaşacağının yanı sıra, yeni sözleşmenin başka önemli noktaları da var. Facebook, kullanıcıların görüşlerini dinlediği kadar reklam verenlerinkini de dinlemiş gibi görünüyor, çünkü yeni sözleşme reklam verenler için de bazı yenilikler içeriyor. Her şeyden önce Facebook kullanıcılara, hiçbir bilgilerini reklam verenler ile paylaşmayacağını açıkça söylüyor ama reklam verenlere istedikleri demografik koşullara uygun kişilere reklam gösterme özelliğini de sunuyor.

Artık uygulama geliştiricilerin, uygulamalarını kullanan kişilerin bilgilerine erişmelerini de kısıtlayan yeni uygulamanın tam halini şu adresten okuyabilirsiniz. Ne yazık ki şu an için gizlilik sözleşmesi sadece İngilizce, Fransızca, İspanyolca, İtalyanca ve Almanca olarak yayınlanmış durumda.

Okuyucu Yorumları