Facebook yumruğu yiyecek!

Facebook yine birilerini kızdırdı ama bu sefer kızan hiç de yabana atılacak gibi biri değil...

Facebook yumruğu yiyecek!

Boks şampiyonu Amir Khan ve menajeri Frank Warren, Facebook'u dövmekle değil ama cidden dava etmekle tehdit ediyor.

Facebook üzerindeki bir sayfa Amir Khan hakkında ırkçı tabirler barındırıyor. Ancak Amir Khan'ı kızdıran bundan ziyade, maçlarda şike yaptığı iddiaları olmuşa benziyor.

Avukat Stephen Taylor Heath, adil yorumlara itirazları olmadığını ancak bunun tahammül edilemez olduğunu belirtiyor. Facebook'a bir buçuk hafta önce şikayette bulunan heath, buna karşın bu sayfanın yayından kaldırılmadığını ve bu durumda dava açabileceklerini belirtiyor.

"URL'yi istediler ve yolladık ama hala o sayfa orada duruyor!" diyen Heath Facebook'un tacizci, kaba, nefretle yüklü veya ırkçı tarzda mesajları ve içeriği kaldırma sözü olduğunu hatırlatıyor. İşin bu kadar uzamasından rahatsız, üstelik böyle bir içeriğin yayından kaldırılsa bile yayınlandığı süre boyunca yarattığı hasarı onarmak çok zor.

Facebook ise elinden geldiği kadar hızlı çalıştığını şöyle belirtiyor: "Durumu araştırıyoruz ve en kısa sürede geri dönüş yapmaya çalışıyoruz. Elbette ırkçı içeriği, sahte hesapları, telif haklarını ihlal eden içeriği site içerisindeki bağlantıları verildiğinde siliyoruz. Ancak gecikmeler olabiliyor."

Okuyucu Yorumları