Facebook Zaman Tüneli'ne şimdiden erişin!

Facebook'un yeni bombası Zaman Tüneli işlevine şimdiden erişmek istiyorsanız, işte bunun yolu!

Zaman Tüneline hemen girin!

Facebook'un tarihinde yaptığı en önemli değişiklikleri görebilmek için çoğumuz birkaç hafta beklemek zorundayız. Ancak küçük bir numarayla geliştiricilerin deneyebildiği Zaman Tüneli (Timeline) özelliğine şimdiden erişmeniz mümkün.

Facebook'da geliştirici olmak ise sadece 5-10 dakikalık bir iş. Bunun için Facebook'un arama kutucuğunda "Geliştirici" sözcüğünü aratın. Yukarıdaki gibi bir görüntü elde edeceksiniz. İlk sonuca tıklayın. Temel geliştirici ekranı açılacaktır:

Zaman Tüneli özelliğini şimdiden kullanmak için birkaç dakikada geliştirici olabilirsiniz

Şimdi Facebook'u gerçek bir geliştirici olduğumuza ikna etmemiz gerekiyor. Facebook, bir uygulama oluşturabilmeniz için hesabınızın cep telefonu veya kredi kartıyla doğrulanmış olmasını şart koşuyor. Bu bilgiyi verdikten sonra geliştirici hesabı oluşturmaya koyulabiliriz. Sağ üst köşedeki düğmeye basarak yeni bir uygulama oluşturun. Uygulamayı sizden başka kimse görmeyeceğinden, girdiğiniz bilgiler çok önemli değil. Bir uygulama adı ve namespace girin (bu tamamen küçük harflerden oluşmalı). Şartları kabul ettiğinizde uygulamanın ana ayar penceresiyle karşılaşacaksınız.

Son adımlar ve işleve erişim

Son adımlar ve işleve erişim
Hesabınızı oluşturduktan sonra ana sayfaya gitmeniz ve davetiyeyi kabul etmeniz gerekiyor

"Open Graph" bağlantısına tıklayın ve Open Graph Getting Started sayfasını açın. Burada uygulamanızın yaptığı fiili ve nesne girmeniz gerekiyor. Bu herhangi bir fiil ve isim olabilir.

Eylem ve nesneyi oluşturduktan sonra "Get Started"a tıklayın. Üç sayfalık ayarları hızlıca geçin. Artık bir Facebook geliştiricisisiniz. Geliştirici durumunun sisteme işlenmesi için birkaç dakika bekleyin. Facebook giriş sayfasına döndüğünüzde ekranın üst bölümünde Zaman Tüneli (Timeline) için bir davetiye bulacaksınız. Davetiyeyi görmek için Facebook'ta İngilizce dilini seçmeniz gerekebilir.

Yeni Zaman Tüneli işlevinin hatalar barındırabileceğini ve tanıtılan tüm özelliklerin henüz eklenmemiş olabileceğini aklınızda bulundurun. Bu arada, Zaman Tüneline erişiminiz olsa bile, varsayılan giriş sayfanız olmayacaktır. Bunun için http://www.facebook.com/İSMİNİZ?sk=timeline adresini ziyaret etmelisiniz (İSMİNİZ kısmını Facebook kullanıcı adınızla değiştirin.)

Okuyucu Yorumları