Facebook'a Bağış Kampanyası Özelliği Geliyor

Facebook'ta kendi bağış kampanyanızı başlatmanız da yakında mümkün olacak!

Facebook'a bağış özelliği geliyor

Afrika kökenli atasözü "Bir çocuk yetiştirmek için bir köye ihtiyaç vardır" gerçekten çok doğru. Beklenmedik sağlık giderleri, doğal afetler ve ağır eğitim giderleri gibi sorunlar yardımlaşmayı seven topluluklarda oldukça kolay çözülüyor.

Facebook, bu vizyon doğrultusunda harekete geçti ve GoFundMe tarzı bir bağış sistemini kendi sitesine entegre etmeye karar verdi.

Yeni eklenen bağış özelliği şu anda önceden belirlenmiş maddi ihtiyaç kategorilerine ayrılmış: eğitim, sağlık, hayvanlar, kriz yardımı, kişisel acil durumlar ve cenaze.

Tüm bağış sayfaları açılmadan önce 24 saatlik bir inceleme işlemine tabi tutuluyor. Bağış sayfası açıldıktan sonra insanlar sayfada yorum yapabiliyor, sayfayı paylaşabiliyor ve bağış yapabiliyorlar.

Daha önce var olan ve kar amacı gütmeyen bağış sayfaları da bu özellikten faydalanarak, sayfalarına ve canlı yayınlarına bir bağış tuşu ekleyebilecekler.

Facebook'un yeni bağış sistemi bu hafta Amerikalı kullanıcıları için beta testine başlayacak. Sosyal medya devi özellikle bir kuralın altını dikkatle çizdi: 18 yaşından küçük kullanıcılar bu özelliği kullanamayacak.

Okuyucu Yorumları