Facebook'a sorun olan fotoğraf!

Facebook, simgesel bir öneme sahip olan bu tarihi fotoğrafı sansürlediği için eleştiri oklarının hedefi oldu!

Facebook'a sorun olan fotoğraf!

acebook, son günlerde ilginç bir sansür hadisesiyle gündemde. Geçtiğimiz Cuma günü Norveç'in en büyük gazetesi Aftenposten, baş sayfadan verdiği haberinde Mark Zuckerberg'e açık mektup yollayarak sosyal ağı gereksiz bir sansüre başvurmakla eleştirdi.

Söz konusu mektupta gazetenin genel yayın yönetmeni Espen Egil Hansen, Facaebook CEO'sunu ünlü bir Vietnam Savaşı fotoğrafını sorumsuz bir biçimde silmekle suçluyor. Hansen, fotoğrafın yayından kaldırılmasını bir tür özgürlük ihlali olarak değerlendirirken, gazetenin bu mektubuna da destek de kısa bir sürede giderek arttı.

Sosyal medyadaki bu protestoya karşı daha fazla dayanamayan Facebook, bu kararını nihayetinde değiştirdi. Facebook, söz konusu fotoğrafı ilk başta kaldırmasının ardında yatan neden ise, sosyal ağın insanları tamamen çıplak bir biçimde gösteren görselleri kaldırmaya yönelik kuralıydı.

Kamuoyunun bahsi geçen ikonik fotoğraf üzerinden bu sansüre karşı gösterdiği hassasiyet ise Facebook'un dev bir platform olarak web üzerindeki bilgi akışı üzerinde oynadığı önemli rolle doğrudan bağlantılı. Zuckerberg sosyal ağı bir medya firması olarak görmediğini açıklasa da, Facebook'un 1.7 milyarlık aktif kullanıcı sayısı onun aslında haber endüstrisi üzerinde inanılmaz bir etkiye sahip olmasını sağlıyor.

Okuyucu Yorumları