Facebook'a "videolu" profil fotoğrafı geliyor

Facebook, profil fotoğraflarınız için devrim sayılabilecek birden fazla yeniliği ortaya çıkardı!

Profil fotoğrafları değişiyor

Facebook, profil fotoğraflarına yeni bir özellik eklemek üzere. Yapılan değişiklikle birlikte mobil kullanıcılar, sitedeki ana fotoğrafları olarak 7 saniyelik GIF benzeri videolar kullanabilecekler.

Bu tür bir kişiselleştirme eğlenceli olabileceği kadar, yanlış ellerde çok sıkıcı bir hale de gelebilir. Yine de 10 yılı seneyi aşkın bir süredir hizmet veren Facebook'un Tumblr ve Snapchat gibi rakiplerine kullanıcı kaptırmaması için bazı değişiklikler yapması gerekiyor.

Profil fotoğrafında yapılan bir başka yenilik ise "geçici" profil fotoğrafları kullanabilecek olmanız. Örneğin tuttuğunuz futbol takımı önemli bir maç kazandığında, profil fotoğrafınızın üzerine takımınızın logosunu ekleyebileceksiniz. Son olarak Facebook'un prfoilde gösterdiği bilgilerin sırasını da değiştireceği, hangi fotoğraflarınızın önce gösterilmesini seçmenize izin vereceği söyleniyor.

Şimdilik sadece telefonları ilgilendiren değişiklikler, İngiltere ve Kaliforniya'da bazı kullanıcılara sunulmaya başlanmış durumda. Yeni işlevin diğer bölgelere "yakında" ulaşacağı söyleniyor.

Okuyucu Yorumları