Facebook'dan kurumsal sohbet uygulaması!

Sosyal platform devi Facebook, sadece işi kapsayan bir sohbet uygulaması başlattı!

Facebook'tan iş yerine özel!

Facebook şirketlerde kullanılmak üzere tasarlanmış bir Messenger sürümü başlattı. Facebook at Work'ün bir açılımı olan uygulama, kullanıcıların iş arkadaşlarıyla mesajlaşmasını sağlıyor.

Şu an için sadece Android platformuna sunulan Work Chat ismindeki yeni sohbet uygulaması, şirket içi kişilerle sınırlı olması dışında Messenger ile hemen hemen aynı görünüyor. Uyglama şu anda sadece bazı şirketlere sunulmakta olup kullanabilmek için bir iş hesabınızın olması gerekiyor.

İş arkadaşınıza mesaj gönderip, onlarla grup sohbeti oluşturabileceğiniz gibi, sohbet balonları sayesinde, başka uygulamaları kullanırken de konuşmaları takip edebilyorsunuz. Tatildeyken veya rahatsız edilmek istemediğiniz zamanlarda da bildirimleri kapatma şansına sahipsiniz.

Facebook bu hamlesiyle işyeri sohbet uygulama savaşlarının bir parçası olmak istediğini ortaya koyuyor. Şirket içi haberleşme alanındaki en önemli uygulama olan Slack, sohbet dışında farklı bir şey sunamasa da Trello gibi pek çok popüler araçla entegre edilebiliyor. Öt yandan Facebook at Work ise insanlar için tanıdık olmasının yanında etkinlik davetiyeleri ve takım sayfaları gibi yerleşik araçlar sunabilme avantajına sahip.

Okuyucu Yorumları