Facebook'ta Beliren Uzay Roketinin İşlevi Ne?

Facebook'ta haber kaynağında görünmeye başlayan bu simgenin bir anlamı var!

Facebook'daki roket ne anlama geliyor?

Eğer Facebook haber kaynağınızda bir uzay roketi simgesi görüyorsanız (Android'de ekranın sol üstünde, iOS'da ise altta), bunun sebebi Facebook'un haber kaynağı ile ilgili bir test yürütüyor olması. Sosyal medya platformu, haberler, videolar ve paylaşımlar için ikinci bir zaman çizgisini test ediyor.

Uzay roketine dokunduğunuzda karşınıza farklı bir haber kaynağı çıkıyor. Burada popüler makaleler, videolar ve Facebook sayfalarının paylaştığı diğer gönderileri görüyorsunuz. Facebook size burada gösterdiği içeriği daha önce beğendiğiniz sayfalara, ilgi alanlarınıza ve arkadaşlarınızın arasındaki popülerliği ile seçiyor.

Uzay roketinin fırlatılmasından önce, Ocak ayında Keşif sekmesinden bu deneysel haber kaynağına ulaşılabiliyordu. Her kullanıcı için özel haber kaynağı hazırlayan algoritma, insanların daha önce görmediği ilgilerini çekecek içerikleri keşfetmesini sağlayacak.

Facebook sürekli yeni fikirleri teste tabi tutuyor, ancak bu testin boyutuna bakılırsa şirket yeni özelliği ilerleyen aylarda platforma entegre etmek istediği anlaşılıyor.

Facebook daha önce Twitter Lists'e benzer İlgi Listeleri adlı bir özelliğin testini yapmıştı, ancak başarısız olmuştu. Şirket şimdi ana haber kaynağından sıkılan kullanıcıların uzay roketiyle keşfetmedikleri ilginç içerikleri bulmalarını umuyor.

Okuyucu Yorumları