Facebook'ta bu 10 şeyi artık yapmayın!

Arkadaşlarınızı biraz düşünün ve Facebook'ta yaptığınız bu 10 şeye artık son verin!

Facebook'ta bunları yapmayın!

Facebook'un en önemli sorunu, neredeyse herkesin sosyal ağda bir hesabının bulunması. Kullanıcılar, bazen aynı şeyi defalarca tekrarlayıp, can sıkan şeyler yapabiliyorlar. Ancak eleştiri oklarını başkalarına çevirmeden önce küçük bir itirafta bulunmamız da gerekebilir: Her ne kadar paylaştıklarımıza dikkat etsek de, bazen saçma fotoğraflar, saçma durum güncellemeleri paylaşabiliyoruz. Arkadaşlarınızın sizden nefret etmemesi için, aşağıda Facebook'ta yapmamanız gereken 10 şeyi sıralıyoruz.

1. Gördüğünüz her şeyi paylaşmak

Çocuğun birinin kaybettiği oyuncaktan iyi niyetle bahsetmiş olabilirsiniz, ancak bu paylaşımınız muhtemelen kimsenin ilgisini çekmeyecek.

2. Anlaşılmayan durumlar paylaşmak

"Olup bitenlere inanamıyorum."

"Bazıları, hiç kafaya takmaya değmez. Gerçek arkadaşlarımın hangileri olduğunu, çok şükür anladım!"

3. Tatil spam'ları, bebek spam'ları, nikah spam'ları ve diğerleri

Bebeğiniz için çok ama çok sevindik. Gezdiğiniz yerler bizi çok kıskandırdı. Elbette, parmağına yüzük takacak birini bulduğunuz için de çok memnunuz!

4. İsminizi aptalca bir isimle değiştirmek

Biz, kim olduğunuzu bile hatırlamakta zorluk çekerken, lütfen takma isim kullanma çabanızdan vazgeçin.

Yapmamanız gereken 6 şey daha

Yapmamanız gereken 6 şey daha

5. Sahte alçak gönüllülük

Yaptığınız şeyden gurur duyuyorsunuz ve bunu Facebook'a taşıyorsunuz. "Ne kadar müthiş bir şey yaptım" demek sizi utandırıyorsa, belki de o kadar büyük bir şey başarmamışsınızdır.

6. Google'a sorabileceğiniz şeyleri Facebook'ta sormak

Sosyal ağda "Altın botlarım için yedek bağcıkları nereden bulabilirim?" diye sormak, aslında "Altın botlarım var ve bunu hepinizin bilmesini istiyorum" demekle aynı şey.

7. Çok fazla paylaşmak

Ayak tırnağınızın düzgün çıkmadığını herkesle paylaşmak zorunda değilsiniz. Sağlıkla ilgili sorunlarınız varsa bunu her zaman Google'a veya en doğrusu doktorunuza sorabilirsiniz.

8. Başkasının ilişki durumunu göstermesini istemek

Bu yönteminizin işe yarayacağından yüzde 100 emin değilseniz, garip bir davranış sergilememenizi ve "Kemal'in ilişki durumunu sor" düğmesine basmamanızı tavsiye ediyoruz.

9. Fotoğrafın arka planında kalan birini etiketlemek

Gelin ve damadın ilk dansında Yahya'nın arkadan sallanan kolunu ölümsüzleştirmenize gerek yok. Üstelik yüzü de pek hoş görünmüyor, o yüzden etiketlemeyin gitsin.

10. Candy Crush hakkı istemek

Candy Crush'tan yeni vazgeçtik, neden bizi geri döndürmeye uğraşıyorsunuz ki?

Okuyucu Yorumları